Oluşum'da Seminer Dönemi Başladı - Son Dakika
Güncel

Oluşum'da Seminer Dönemi Başladı

Oluşum\'da Seminer Dönemi Başladı

Ödemiş ve Tire Özel Oluşum Eğitim Kurumları Ağustos dönemi seminer programı, Tire Özel Oluşum Eğitim Kurumları ve Ödemiş Özel Oluşum Eğitim Kurumları öğretmenlerinin, idarecilerinin ve kurucularının katılımıyla başladı.

23.08.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş ve Tire Özel Oluşum Eğitim Kurumları Ağustos ayı seminer dönemi başladı.

Ödemiş Özel Oluşum Eğitim Kurumları Genel Müdürü( Anadolu Lisesi Müdürü) İrfan Tuzcu: "Tire kampüsümüz ile 2016 – 2017 eğitim öğretim yılına büyüyerek başlıyoruz. "Planlama" ve "koordinasyon" odaklı olacak bu dönemki seminer programlarında tüm öğretmenlerimiz hem kendi zümreleri hem de diğer zümreler ile birlikte çalışma imkânını yakalayacak. Bu seminerde yönetici ve öğretmenlerin; genel kültür, özel alan ve pedagojik formasyon konularında, bilgilerini arttırıcı faaliyetler düzenlenecek. Öğretmen seminerlerinde, Öğretmenlere yeni beceriler kazandırmaya, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmaya, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programlar hazırlamaya yönelik faaliyetler yapılacak. Yeni öğretim programları, mevzuat ve uygulamalarla ilgili inceleme ve değerlendirme yapılacak. Öğretmenler Kurulu, zümre öğretmenler kurulu toplantılarıyla bunlarla ilgili iş ve işlemleri, eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesiyle yeni öğretim yılında uygulanacak yıllık çalışma programı, iş takvimi ve iş bölümüyle ilgili hazırlıklar yapılacak. Ayrıca okulun ve çevrenin ihtiyaçlarına göre eğitim ve öğretimle ilgili diğer konular da değerlendirilecek. Okullar 19 Eylül 2016 tarihinde tekrar eğitim öğretime başlayacak" şeklinde konuştu.

Kurumun seminer takvimini açıklayan Tuzcu: "Seminerlerimizde ele alacağımız ve üzerinde duracağımız konu başlıklarımız; Öğretmen görev ve sorumluluklarının anlatımı, Veli El Kitapçığı ile İlgili Bilgi Verilmesi, Kurulacak kuralların nitelikleri, görevleri ve görev dağılımları, Etkili Konuşma Semineri, Yönetmeliklerin değişen maddelerinin incelenmesi, Sınıfta öğretmenin rolü ve sınıf yönetimi, Okul ders araç gereçlerinin kullanımı/ materyal hazırlama/ teknolojik araç kullanımı, Çocuklara yaklaşım, her çocuk özeldir, korku nedir? Konulu seminer, Qizler, aylık denemeler, hafta sonu etütleri, birebirler, aylık veli bilgilendirme raporlarının hazırlanması, mini sınavlar, İş Güvenliği Semineri, Okulda ilk yardım, Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve öğrenci merkezli eğitim, Eğitimde uygulanan yöntem ve teknikler, Okul aile ve çevre işbirliği, Sınavların analizlerinin nasıl yapılacağı anlatılması, Performansalar ve projeler ile ilgili yönetmeliklerin okunması, Proje hazırlama teknikleri, Uygulamalı derslerin ölçme değerle usulleri, Ders planları yönergesinin incelenmesi, Sınıf ve nöbet defterlerinin doldurulması, yoklamaların alınması, zümrelerin hazırlıkları, Öğrenci sosyal kulüplerinin belirlenmesi ve yönetmeliğinin incelenmesi, Kulüpler ve belirli gün ve haftaların görev dağılımları, etkinlik kurulu komisyonunun oluşturulması, İlkokul öğretmenler kurulu, Etkinlik kurulu yıllık çalışma programının oluşturulması ve gezi programının hazırlanması, Ortaokul Öğretmenler Kurulu, Anadolu Lisesi Etkinlik Kurulu, Sınıfların hazırlanması, plan ve programların tamamlanması ve son olarak etkinlik kurulu genel toplantısı"

"Oluşum öğrencilerini karşılamak için gün sayıyor"

2016-2017 Eğitim öğretim yılı hazırlıklarını tamamlayan Ödemiş ve Tire Özel Oluşum Eğitim Kurumları, modern derslikleri, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, spor salonu, fizik, kimya, fen, bilgisayar laboratuvarları, görsel sanatlar müzik, seramik atölyeleri, sosyal-teknolojik donatılarıyla öğrencilerini karşılamak için gün sayıyor.

"Eğitim modelimiz, başarısını tescillemiş bulunmaktadır"

Ödemiş Özel Oluşum Eğitim Kurumları Genel Müdürü( Anadolu Lisesi Müdürü) İrfan Tuzcu "Eğitim modelimizin doğruluğunu; bu yıl içinde lise son sınıf öğrencilerimizin %95' inin üniversiteye yerleşmesi ve TEOG sınavlarından alınan birinciliklerimiz ile birlikte bir kere daha kanıtlandığını düşünmekteyiz. Oluşum Eğitim Kurumları; idarecileri, eğitim-öğretim kadrosu, öğrencileri ve velileriyle tıpkı bir aile gibidir. Bu sinerji ve eğitim modelimiz de öğrencilerimize mutlak başarı olarak geri dönmektedir. Küçük Menderes Havzası'nın güzide kenti Tire'nin yüksek potansiyel sahibi gençlerinin içindeki ışığı görüyoruz. Ve bu potansiyelin başarıya dönüşmesi için gereken tek şeyin Oluşum Eğitim Kurumları'nın bilgi birikimi, tecrübesi ve eğitim modeli olduğunun bilincindeyiz. Yeni kampüsümüzün kentimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oluşum'da Seminer Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement