Ömer Asaf, Madendeki Babasının Resimlerini Çizmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Ömer Asaf, Madendeki Babasının Resimlerini Çizmeye Devam Ediyor

Ermenek'teki maden ocağında kendilerine henüz ulaşılamayan 8 işçiden Mehmet Özcan'ın, "Babama 'Galatasaray maçı var' dersek madenden çıkar" diyen 5 yaşındaki oğlu Ömer Asaf, resimlerinde maden, ayıcığı, kurtarma helikopteri ve kurtarılmayı bekleyen babasını çizmeye devam ediyor Özcan'ın ailesi, yazın gittiği tatilde ve çocuklarıyla neşe içinde oynadığı fotoğraflarına bakarak teselli bulmaya çalışıyor.

22.11.2014 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

METİN BOLAT - Ermenek ilçesindeki maden ocağında kendilerine henüz ulaşılamayan 8 işçiden Mehmet Özcan'ın, "Babama 'Galatasaray maçı var' dersek madenden çıkar" diyen 5 yaşındaki oğlu Ömer Asaf, oyunlarında olduğu gibi resimlerinde de hep, kurtarılmayı bekleyen babasına yer veriyor.

Madende henüz ulaşılamayan 8 işçiden biri olan Mehmet Özcan'ın (35) eşi Fatma (33), çocukları Nazife (12), Hüseyin (11) ile Ömer Asaf (5) madendeki çalışmaları yakından takip ediyor.

Yaşananların tam farkında olmayan Ömer Asaf, oyunlarında hep madendeki babasını kurtarıyor. "Babama 'Galatasaray maçı var' dersek madenden çıkar" diyerek herkesi duygulandıran Ömer Asaf, yaptığı resimlerinde de madene, ayıcığına, kurtarma helikopterine ve kurtarılmayı bekleyen babasına yer veriyor.

Özcan, olaydan beş gün önce bir sohbet sırasında çocuklarına "ölürsem anne babamın yanına beni koyun. Bu benim vasiyetim" dediği belirtildi.

Suyu çok seven Özcan ile ilgili ortaya çıkan bir ayrıntı ise duygulandırdı. Özcan'ın kayınbiraderi Hilmi Kızılca (37), eniştesi Mehmet'in fotoğraf çektirmeyi hiç sevmemesine rağmen son zamanlarda bu davranışının değiştiğini söyledi. Eniştesinin birden bol bol fotoğraf çektirmeye başlamasını hayretle karşıladıklarını dile getiren Kızılca, şöyle devam etti:

"Bol bol fotoğraf çeker, özellikle de yüzünün çekilmesinden hoşlanır olmuştu. Bu yaz birlikte Kapadokya'yı, Mersin'i, Erdemli'yi gezmiş, 8 saat dağ yürüyüşü yapmıştık. Bir mağaraya, karanlığa aldırmadan ilk önce o giriyordu. Bu cesaretine hayran kalmıştık. Dağ yürüyüşünde de çevikliği ve dayanıklılığı dikkatimizi çekmişti. Ramazan Bayramı'nda beraber mezar ziyareti yapmıştık. Bu yaz bir başkaydı. Hiç olmadığı kadar beraber vakit geçirmiştik. Dağlarda yatmayı severdi. Erdemli'de denize girdiğimizde ben suyun üstünde sırt üstü yatmıştım. O da merak etmiş, suyun üstünde ne kadar süre kalabileceğini denemişti. Hatta ne kadar süre batmadan yatabileceğini konuşmuştuk ve fotoğraflamıştım."

Ondan geriye kalan fotoğraflar

Kızılca, ablası ve yeğenleriyle, eniştesi Mehmet Özcan'ın bu yaz gittiği tatilde ve çocuklarıyla neşe içinde oynadığı fotoğraflarına bakarak teselli bulmaya çalıştıklarını söyledi. Hilmi Kızılca, devlet yetkilileri başta olmak üzere herkesin, mahsur kalan işçileri kurtarmak için var gücüyle çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Ermenek'te kömür ocağında 28 Ekim'de meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da da 6 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ömer Asaf, Madendeki Babasının Resimlerini Çizmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement