Ömer Onan, Veda Etti - Son Dakika
Spor

Ömer Onan, Veda Etti

Ömer Onan, Veda Etti

Türk basketbolunun tecrübeli ismi Ömer Onan, Fenerbahçe Ülker'in EA7 Emporio Armani ile yaptığı maçın devre arasında 18 yıllık oyunculuk kariyerini noktaladı.

18.10.2014 00:03  Güncelleme: 07:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk basketbolunun tecrübeli ismi Ömer Onan, Fenerbahçe Ülker'in THY Avrupa Ligi'nde EA7 Emporio Armani ile yaptığı maçın devre arasında 18 yıllık oyunculuk kariyerini noktaladı.

Geçen sezonun ardından basketbolu bırakan ve 2014-2015 sezonu öncesi Fenerbahçe Ülker bünyesinde takım menajeri olarak görev alan Ömer için Ülker Sports Arena'da tören düzenlendi.

Tören öncesi skorboardda Ömer Onan'ın maç görüntüleri yayınlandı. Görüntüler "Teşekkürler Kaptan" mesajıyla sona ererken, Ömer alkışlarla sahneye çıktı.

Türk basketbolunun unutulmazları arasındaki yerini alan Ömer'i bu özel gününde Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay'ın yanı sıra Koraç Kupası şampiyonluğu yaşadığı Anadolu Efes'in Genel Menajeri Engin Özerhun ile basketbolcu arkadaşları yalnız bırakmadı.

Anadolu Efes Genel Menajeri Özerhun, Ömer'e, üzerinde basketbol topu figürü bulunan bir kupa hediye etti.

7 numara emekli edildi

Ömer Onan'ın 7 numaralı forması, törenin ardından emekli edilerek, salonun tavanına asıldı.

Daha önce Mirsad Türkcan'ın 6 numaralı formasını emekli eden Fenerbahçe Ülker, bir daha hiçbir oyuncuya vermemek üzere 7 numaralı formayı da Ömer Onan'ın adıyla anılması için kaldırdı.

Forma tavana doğru yükselirken, Ömer saha içinde tribünleri dolaşarak, taraftarların sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi. Bu sırada pota arkası tribünde dev boyutta, "Büyük kaptan Ömer Onan" yazılı pankart açıldı.

Taraftardan sevgi seli

Fenerbahçeli taraftarlar veda ettikleri Ömer'e sevgi gösterilerinde bulundu.

Taraftarların, oyuncuların sahaya çıkış koridorunun üzerindeki tribünün ön kısmına astıkları, üzerinde Ömer'in fotoğrafının bulunduğu pankartta, "Onur ve şeref dolu bir hayat, teşekkürler" yazısı yer aldı.

Ömer Onan, törende yaptığı konuşmada, 18 yıllık kariyerinde kendisine destek olanlara teşekkür ederek, "Renklerine gönül verdiğim bu büyük camiada 8 yıl sahada olmaktan çok zevk aldım. Beni hiç yalnız bırakmadınız, desteklediniz. Elimden geldiğince görevimi yapmaya çalıştım. Çok güzel yıllar geçirdik, sağ olun, var olun" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ise Ömer Onan ile çok sayıda lig şampiyonluğu yaşadıklarını kaydederek, "En anlamlısı da geçen seneki Türkiye şampiyonluğuydu. Bir şeyi başaramamıştık, o da Avrupa Ligi. İnşallah onun menajerliği döneminde final oynayıp şampiyon olacağız" şeklinde konuştu.

Uslu'nun en anlamlı şampiyonluğun geçen sezonki şampiyonluk olduğunu ifade etmesi, salonda alkışlarla karşılandı.

Kariyeri

Kariyerinde 11 Türkiye Basketbol Ligi, 8 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 de Koraç Kupası şampiyonlukları bulunan Ömer Onan, 201 kez giydiği milli takım forması altında 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Şampiyonası ikincilikleri de yaşadı.

Ömer, sarı-lacivertli formayı giydiği sezonlarda 5 lig, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası başarısı elde etti.

Tecrübeli oyuncu, kariyerinde Türkiye Basketbol Ligi'nde 511 maça çıktı, 2001'den bu yana Avrupa Ligi organizasyonunda ise 187 maçta görev aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ömer Onan, Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement