Ömer Rekorunu Egale Etii - Son Dakika
Spor

Ömer Rekorunu Egale Etii

Ömer Aşık’ın forma giydiği Houston Rockets, evinde ağırladığı Denver Nuggets’ı uzatmanın ardından 130-125’le geçerken temsilcimiz galibiyete büyük katkı yaptı.

07.04.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En büyük kim?

NBA'de gece oynanan dokuz maçtan en heyecanlısına Houston Rockets'ın iç saha maçlarını oynadığı Toyota Center ev sahipliği yaptı. 18 bin seyircisi önünde Denver Nuggets'ı ağırlayan Rockest, rakibini uzatma periyotu sonrasında 130-125 mağlup etmesini bildi.

NBA'deki temsilcilerimizden Ömer Aşık'ın oyuna ilk beşte Houston ilk çeyreğe yavaş bir giriş yaptı. Quincy Miller ve Randy Foye'un basketlerine engel olamayan ev sahibi takım, birinci periyotu 27-22 geride kapadı. İkinci çeyrekse Rockets kontrolünde geçti. Bu bölümde çok yüksek bir şut yüzdesi yakalayan Teksas ekibi, Ömer'in pota altındaki etkili oyunu ve kenar oyuncularının katkısı ile 12 dakikaya 47 sayı sığdırdı. Çeyreği 24-8'lik seriyle noktalayan Rockets, soyunma odasına 69-52 üstün gitti.

Nuggets, üçüncü çeyrekteki savunmasıyla rakibinin hızını yavaşlatarak farkı kapamayı bildi. Konuk takım, son çeyreğe girilirken Houston'ın avantajını ortadan kaldırarak durumu 88-88'de eşitledi. İyi oyununu devam ettirerek öne geçen Denver bitime altı dakika kala farkı çift hanelere taşısa da periyot sonunda 19-5'lik seri yakalayan Houston maçın 117-117'lik skorla uzamasını sağladı. Uzatmalarda ise öne çıkan isim Chandler Parsons oldu. Parsons kaydettiği sekiz sayıyla takımını galibiyete taşıdı.

Houston'da 32 sayı, 4 ribaunt, 10 asist, 4 top çalmayla oynayan James Harden yıldızlaşırken; Ömer Aşık 18 sayı, 23 ribaunt, 3 top çalma ve 3 blokla sezonun en iyi maçlarından birini çıkardı. Dwight Howard'ın yokluğunda ilk beşe yerleşen başarılı temsilcimiz üç maç önce Brookyln karşısında 23 ribaunt alarak kırdığı kariyer rekorunu bu maçta egale ederek iyi performansını sürdürdü. Konuk takımda ise eski Rockets oyuncusu Aaron Brooks 24 sayı, 8 ribaunt, 15 asist'lik performansına rağmen mağlubiyeti engelleyemedi.

Hidayet'ten 10 sayı

Bir başka temsilcimiz Hidayet Türkoğlu'nun takımı Los Angeles Clippers ise Los Angeles derbisinde Lakers'ı 120-97'lik skorla hezimete uğrattı.

Play-off'ların yaklaşmasıyla performansını artıran ve 10 şutta 8 isabet bulan Chris Paul'ün 23 sayı, 6 asistiyle galibiyete uzanan Clippers'ta Blake Griffin de 23 sayı, 7 ribauntla oynadı. Kısa süre önce milli takımı bıraktığını açıklayan Hidayet Türkoğlu ise sonradan dahil olup 10 dakika süre aldığı maçta 10 sayı, 2 ribauntluk performans gösterdi. Lakers'in en skoreri ise 22 sayıyla Jordan Hill oldu.

Clippers, Oklahoma City Thunder'ın Phoenix Suns deplasmanından boynu bükük dönmesiyle Batı Konferansı ikinciliği yarışında Thunder ile aradaki farkı bire indirdi.

NVA'de gecenin diğer sonuçları şu şekilde:

Phoenix Suns: 122 – Oklahoma City Thunder: 115

Miami Heat: 102 – New Yokr Knicks: 91

Sacramento Kings: 91 – Dallas Mavericks: 93

Indiana Pacers: 88 – Atlanta Hawks: 107

San Antonio Spurs: 112 – Memphis Grizzlies: 92

Golden State Warriors: 130 – Utah Jazz: 102

Portland Trail Blazers: 100 – New Orleans Pelicans: 94

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Ömer Rekorunu Egale Etii - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement