Omü'de "Türkçe Şöleni" - Son Dakika
Güncel

Omü'de "Türkçe Şöleni"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Türkçe Şöleni" düzenlendi.

04.05.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Türkçe Şöleni" düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şölene katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkçe'nin yaygınlaşması ve gelişmesi için herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

Türkçe'nin gelişmesi için popüler kültürün geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Türkçe'nin gelişmesi için ciddi çalışmamız gerekiyor. Bir çocuk ya da bir genç yabancı bir futbol takımını takip ediyor. Takımın futbolcularını ve hangi ülkenin takımı olduğunu biliyor. Yabancı sanatçıyı takip ediyor. Bu popüler kültür ülkelerin tanınmasını ve dillerinin gelişmesine etki ediyor. Bu nedenle biz de popüler kültürümüzü tanıtmalı ve geliştirmeliyiz. Bu nedenle biz çok daha fazla yazmalıyız, Çok daha fazla çizmeliyiz ve çok daha fazla bizi anlatan filmler yapmalıyız. Özellikle ülkemizde çekilen televizyon dizileri dünyanın birçok ülkesinde gösteriliyor. Dilimizin gelişmesine ve ülkemizin tanıtımına büyük katkılar sağlıyor. Bu nedenle sanatçısından sporcusuna, bilim insanından, yazarına kadar herkes Türkçe'mizin geliştirilmesi için üzerine düşeni yapmalıdır." diye konuştu.

- "Uluslararası öğrencilerimizi yabancı görmedik"

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise dünyanın dört bir yanından uluslararası öğrencilerin üniversitelerinde öğrenim gördüğünü belirtti.

OMÜ'nün çok sayıda öğrenciye Türkçe öğrenim imkanı sunduğunu kaydeden Akan, şunları dile getirdi:

"Üniversite olarak uluslararası öğrencilerimizin Türkçe öğrenmesini önemsiyoruz. Uluslararası öğrencilerimizi hiçbir zaman yabancı görmedik. Onları kendimiz gibi gördük. Dünya ülkelerinde Türkçe'nin gelişmesi ve yaygınlaşması için Türkçe öğretmenlerine ihtiyaç var. Biz burada açtığımız sertifika programlarıyla ve yüksek lisans programlarıyla bu açığı gidermeye çalışıyoruz. Bu bir başlangıç. Gelecekte çok daha iyi olacak. Dünyanın birçok ülkesinde Türkçe konuşan ve Türkiye dostu insanların olması da bizi memnun ediyor. Bu yıl yurt dışında açtığımız öğrenci alımı sınavlarına toplam 4 bin 500 öğrenci girdi. Bunlardan yaklaşık 600 öğrenci ülkemize gelecek ve öğrenimlerini burada sürdürecek. Onların Türkçe öğrenmesi bizi mutlu ediyor. "

Konuşmaların ardından OMÜ'de Türkçe öğrenimlerini tamamlayan öğrencilere sertifika verildi. Ayrıca şölende yabancı uyruklu öğrenciler tarafında Türkçü şiir ve müzik dinletisi sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Omü'de 'Türkçe Şöleni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement