Omü Öğrencileri Tekkeköy Mağaraları'nı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Omü Öğrencileri Tekkeköy Mağaraları'nı Gezdi

Omü Öğrencileri Tekkeköy Mağaraları\'nı Gezdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları’nda incelemelerde bulundular.

08.05.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencileri Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları'nda incelemelerde bulundular.

Karadeniz Bölgesi'nin en eski yerleşim yeri olan Tekkeköy, yerli ve yabancı birçok arkeolog, tarihçi ve araştırmacı ile vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yavuz Erler ve öğrencileri Tekkeköy'de Osmanlı Devletine ait mezar taşlarının sahada tespiti ve Osmanlıca bilgilerinin sahada uygulanması için Samsun'un en eski yerleşimi Tekkeköy de Şeyh Yusuf Ziynüddin Tekkesi çevresindeki mezar taşlarını okuyarak uygulamalı eğitim yaptılar. Ardından Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları'nda tarihi ve arkeolojik bir gezi yaptılar.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki resmi bir makalede Nuh tufanından sonra dünya üzerindeki en eski üç yerleşim yerinden biri Tekkeköy olduğunu söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemiz tarihi özellik bakımından çok zengin. İlçemize her yıl yerli yabancı binlerce turist bu eşsiz tarihi mekanı görmek için geliyor. Bugün burada üniversitemizin tarih bölümü öğrencilerinin inceleme yapmak için buraya gelmesi çok güzel bir gelişme. İnşallah ilerleyen günler de bu bölgede dünyanın dört bir yanındaki arkeologlardan oluşan gruplar araştırma yapmak için gelecekler. Yani Tekkeköy'ü tüm dünya tanıyacak" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü Öğrencileri Tekkeköy Mağaraları'nı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement