Omü Yaratıcı Yazarlık Merkezi İzmir'de Açıldı - Son Dakika
Güncel

Omü Yaratıcı Yazarlık Merkezi İzmir'de Açıldı

Omü Yaratıcı Yazarlık Merkezi İzmir\'de Açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’de ilk olarak İzmir’in Seferihisar ilçesinde eğitime başladı.

01.06.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye'de ilk olarak İzmir'in Seferihisar ilçesinde eğitime başladı. Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık Akkum mevkisinde tahsis edilen 4 dönüm arazi üzerine Türkiye'de ilk kez inşa edilen merkezin açılışına, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sevilhan Mennan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Hüseyin Akan, eğitime başlayan merkez hakkında bilgi verdi. Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde, birçok eğitim ve seminerlerin düzenleneceğini ifade eden Akan, "Okumaya, düşünmeye, yazmaya talip kişileri arıyoruz. Daha önce bu yoldan geçmiş kişilerle bu taliplere ustalık etmek istiyoruz. Türkiye'nin ilk sakin şehrinde böyle bir okulun olması son derece doğru oldu diye düşünüyorum. Burada ulusal, uluslararası yaratıcı yazarlığa yönelik birçok eğitim ve seminer olacak. Bunun dışında burada dört süit odamız var. Şairlerimiz, yazarlarımız burada misafirlerimiz olsun. Bu sakinlikte, bu dinginlikte, bu eşsiz coğrafyada eserlerini üretsinler istiyoruz" diye konuştu.

Rektör Hüseyin Akan, yazarlık merkezinin Seferihisar için önemli olduğu vurgusunu yaparak, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti.

"İLÇENİN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİNİ TAHSİS ETTİK"

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, uzun yıllara dayanan bir hayallerinin gerçekleştiğini kaydetti. Soyer, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesinin öncülük yaptığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu buluşmanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaratıcılık bu çağın en belirleyici özelliği. Amerikan patent enstitüsüne bir yılda 6 bin başvuru yapılmış. Binlerce proje geliştiriliyor ve bunlar hayat buluyor. Çok hızlı dönüşen bir dünyadayız. Bu dünyada farklılık oluşturan şey yaratıcı oluşumuz. Ne kadar yaratıcı olursak o kadar zenginleşiyoruz, gelişiyoruz. Özellikle yazarlığın her dalında yaratıcılığın geliştirilmesi en önemli ihtiyaçlardan biri. Bu merkez bu konuda eğitim görmek isteyenlerin önünü açacak, onların yeteneklerini, kapasitelerini geliştirecek olanaklar sunmak için var. Biz, Seferihisar Belediyesi olarak ilçenin en güzel yerlerinden birini tahsis ettik. Ondokuz Mayıs Üniversitesi de çok büyük fedakarlıkla oradan buraya tüm imkanlarını seferber etti. Bundan sonra bu binayı yaşatmak, daha donanımlı daha yaratıcı yeteneklerin çıkmasını sağlamak için hep birlikte çalışacağız. Okulun tamamlanması ve ilçeye kazandırılması nedeniyle başta rektör hocam Hüseyin Akan olmak üzere tüm Ondokuz Mayıs Üniversitesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum."

YAZARLIK MERKEZİNDE NELER YAPILACAK?

Seferihisar Sığacık'taki merkezde, yazarlıkla ilgili roman, hikaye, şiir, senaryo gibi farklı başlıklarda eğitim düzenlenecek. Türkiye'de ilk olan merkezde, aynı zamanda konuya ilişkin ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar açılacak. 1 Haziran itibariyle başlatılan atölye çalışmalar kapsamında, bir çok ülkeyle de iş birliği yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Omü Yaratıcı Yazarlık Merkezi İzmir'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement