Ömürdür Gelir Geçer" - Son Dakika
Güncel

Ömürdür Gelir Geçer"

ANKARA ( AA) - Eski Refah Partisi Adana Milletvekili ve eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, "Ömürdür Gelir Geçer" adlı kitabının imza gününde okuyucularıyla bir araya geldi.

13.01.2016 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA ( AA) - Eski Refah Partisi Adana Milletvekili ve eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, "Ömürdür Gelir Geçer" adlı kitabının imza gününde okuyucularıyla bir araya geldi.

10. Ankara Kitap Fuarında düzenlenen imza gününde AA muhabirine açıklama yapan Yülek, dört yılda tamamladığı kitabının önemli hatıralardan oluştuğunu, kitabı okuyan her meslek grubundan insanın kendisi için bir şeyler bulacağını belirtti.

"Gezdiklerimi, gördüklerimi, yaşadıklarımı ve duyduklarımı kitaba aktardım. Yorumdan ziyade analizler var. Herkes kendisine kıssadan hisse çıkaracak" diyen Yülek, kitabında 1950'li, 1960'lı yılların Türkiyesine dair önemli hatıralarını ve deneyimlerini paylaştığını dile getirdi.

Türkiye'nin önemli aşamalar kaydettiğini ifade eden Yülek, şöyle dedi:

"1950'den evvelki Anadolu'nun kasabasından, doğduğum Erzin'den başladım yazmaya ve oradan bahsettim. O dönemde hırsızlık yoktu, bekçi yoktu. Kapılarda çift kilit yoktu. Ama bir çaput vardı. Kapının pervazında bir çiviye çaputu dolardık, hayvanlar girmesin diye. Adam evine namaza veya yemeğe gidecek. Sandalyeyi ters çevirir. Sen anlarsın ki dükkanın sahibi yok. Ama şimdi bir anahtar yetmiyor, kapıların üç tane kilidi oluyor. Düşünüyorum da o zamanın huzur içindeki insanları mı daha mutlu yoksa şimdi stresle yaşayan insanlar mı?"

Yülek, bürokrasideki tecrübelerini ve Türkiye'nin gelişme sürecinde geçtiği aşamaları aktardığı kitabının o dönemin Türkiyesini öğrenmek isteyenler için keyifle okunabilecek bir çalışma olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de tekstil sanayi nasıl kurulmuş, makine sanayisi nasıl kurulmuş, ağır sanayi hamlesi nasıl yürütüldü? Yapılmak istenen projeler dış güçler tarafından nasıl engellendi? Türkiye'nin hangi oyunlarla karşı karşıya kaldığını anlattım" dedi.

Yülek, kitabında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Refah Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Necmettin Erbakan, eski Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili anılarına da yer verdiğini dile getirdi.

- Gençlere tavsiyeler

Yülek, kitabında siyasetçiler, bürokratlar, iş adamları ve üniversite hocaları için faydalı olabilecek görüşleri paylaştığını aktardı.

Yülek, gençlere "Ne yaparlarsa yapsınlar o işin en iyisi olsunlar. Eşini ihmal etmeden işiyle evlenmeli, sorumluluk almalı ve işe en az beş dakika erken gelip, beş dakika geç gitmeliler, böyle yaparlarsa başarılı olurlar" tavsiyesinde de bulundu.

Kitap okumaya çok meraklı olduğunu, klasiklerin hepsini okuduğunu anlatan Yülek, "Tarihi hatıratları çok okudum. Yasak olduğu dönemde Rıza Nur, Yaşar Kemal, Kazım Karabekir okudum. Yaşar Kemal'in 'İnce Memed'ini lisedeyken okudum. Hocam yakaladı 'Aman oğlum okuma, komünist derler' dedi. Ama okumaya devam ettim. Önemli olan şey okuduklarını hazmetmek"sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ömürdür Gelir Geçer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement