Ömürleri Sergiyi Görmeye Yetmedi - Son Dakika
Yerel

Ömürleri Sergiyi Görmeye Yetmedi

Ömürleri Sergiyi Görmeye Yetmedi

Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezi yaşlıların ahşap boyama ve karma resim sergisi açıldı.

20.03.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezi yaşlıların ahşap boyama ve karma resim sergisi açıldı. Huzurevi yaşlılarından bazılarının ilk kez kalem tuttuğu öğrenilirken, bazılarının da kurs sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi önderliğinde Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi, Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yaşlıları tarafından yapılan Ahşap Boyama ve Karma eserlerden oluşan Resim Sergisi açıldı.

Serginini açılış kurdelesi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Kezban Keskin, Akhisar Huzurevi ve Yaşıl Bakım Rehabilitasyon Merkezi müdürü Recep Sarıavcı, Ahşap Boyama ve Karma Resim Usta Öğreticisi Yeliz Özkilimci ve kursiyerlerin katılımı ile kesildi.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen sergide 65 ile 92 yaş arasında bulunan kursiyerler hünerlerini sergiledi. Açılış konuşması yapan öğretici Yeliz Özkilimci, uzun uğraşlar sonucu çok güzel eserler meydana getirdiklerini, 65 ile 92 yaş arasındaki kursiyerler arasında ilk kez kalem tutan olduğunu ifade etti. Özkilimci kurs boyunca bazı kursiyerlerin hayatını kaybederek aralarından ayrıldığını da dile getirdi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise yaptığı konuşmada, "Sanat Atölyemizin yaptığı her türlü faaliyete her zaman şahitlik ediyorum. Çünkü anlamı çok farklı işler yapılmaktadır. Bu defa ki ise çok daha farklı ve değerli. Burada Rehabilitasyon Merkezimiz, Halk Eğitim Merkezimiz, Huzurevimiz çok güzel işler yapılıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların hepsi bu kadim şehrin tarihinde çok değerli yer alıyor. İnşallah geriye dönüp baktığımızda buradaki fotoğraf, arşiv kayıtlarına baktığımızda yıllar sonra bugünleri çok güzel yad edeceğiz. Sizler çok güzel taşlar koyuyorsunuz, onların üzerine inşallah yükselmeye devam edecektir. Buradaki çalışmaları destekliyorum, bu şekilde kardeşçe, barış içerisinde şehrimize sahip çıkarak yol almaya devam ediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ömürleri Sergiyi Görmeye Yetmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement