Omuz Atma' Cinayetine 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Omuz Atma' Cinayetine 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Adana’da ’omuz atma’ tartışması yüzünden çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga ile ilgili duruşma sonuçlandı.

13.09.2014 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 'omuz atma' tartışması yüzünden çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga ile ilgili duruşma sonuçlandı.

20 Ekim 2013'te meydana gelen olayda, bayram tatili için ailesinin yanına gelen üniversite öğrencisi Mithat Ç. (22), tatilin bitmesinin ardından tekrar İstanbul'a gitmek için arkadaşları Ebubekir Ş. (22) ve Sinan A. (21) ile birlikte otogara gitti. Otobüsün hareket saatini bekleyen 3 arkadaş, otogar yakınında bir lokantada yemek yiyerek, alkol aldı. Daha sonra lokantadan çıkan arkadaşlar ile yolda karşılaştıkları Ercan Doğan (26) ve Muhammed Bilgin arasında omuz atma yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ebubekir Ş., bıçakla Ercan Doğan'ı bacağından yaraladı. 3 arkadaş kaçarken yaralanan Doğan, götürüldüğü hastanede kan kaybından öldü.

Cinayeti araştıran polis, görgü tanığı bulamadı. Bunun üzerine işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını topladı. 125 kameranın kayıtlarını inceleyen polis, bilet alanlardan olay saatinde otobüslere binen yolculara kadar birçok ayrıntıyı detaylı şekilde inceledi. Yapılan çalışmalar sonucu kimlikleri tespit edilen Ebubekir Ş., Mithat Ç. ve Sinan A. cinayet şüphelisi olarak yakalanıp tutuklandı.

Ebubekir Ş., Mithat Ç. ve Sinan A. hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuklu sanıklar Ebubekir Ş., Mithat Ç. ve Sinan A. son sözlerinde cinayet suçlamasını kabul etmedi. Mahkeme heyeti, 3 sanığa da 'Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 12'şer yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti olayı hangi tarafın başlattığının kesin olarak belirlenememesi nedeniyle sanıkların cezasında tahrik ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle indirim uyguladı. Mahkeme heyeti Mithat Ç. ve Sinan A.'yı 3'er yıl 9'ay hapis cezası vererek tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurup tahliye ederken, Ebubekir Ş.'yi ise 7 yıl 6 ay hapis cezası cezasına çarptırdı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Omuz Atma' Cinayetine 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement