Omzu Çıkan Çocuk Kaldırıldığı Hastanede Öldü - Son Dakika
Yerel

Omzu Çıkan Çocuk Kaldırıldığı Hastanede Öldü

Erzurum'un Pasinler içesinde, omzu çıkan çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti Anne Münire Odabaşı: "Kızımın kesin ölüm nedeninin belirlenmesini istiyorum"

06.02.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pasinler içesinde, omzu çıktığı için hastaneye kaldırılan çocuk öldü.

Kaplıcalar Mahallesi'ndeki evlerinde, annesinin temizlik yaptığı sırada minderi kaldıran Ebru Odabaşı'nın (14), sol omzu çıktı.

Ailesi tarafından, Pasinler Devlet Hastanesine kaldırılan 13 Mart İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Odabaşı, buradaki müdahalenin ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Hastanede röntgeni çekildikten sonra Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesine götürülen Odabaşı, burada yapılan müdahalenin ardından hayatını kaybetti.

Erzurum Adli Tıp Merkezide yapılan otopsinin ardından cenaze Pasinler ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Anne Münire Odabaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yakutiye Araştırma Hastanesinde doktorların kızını ortopedi servisine aldığını ve birgün müşahede altında kalacaklarını söylediğini ifade etti.

Sabah taburcu edilmeyi beklediklerini dile getiren Odabaşı, "Kızım 06.00'ya doğru çok kötü oldu. 'Ayaklarımı tut anne, ellerimi tut anne' diyerek, çocuğum kucağımda öldü. Doktor, hemşire hanım geldi, kalbi durmuş, 'çocuğunuzda iç kanama var, bulamıyoruz' dediler. Kızımın kesin ölüm nedeninin belirlenmesini istiyorum" ifadesini kullandı.

Baba İsrafil Odabaşı da üç gün önce çocuğunun minderi kaldırırken omzunun çıktığını belirterek, ilçedeki ilk müdahalenin ardından Erzurum'a sevk edildiğini belirtti.

Hastanede 3,5 saat çocuğuna müdahale edilmediğini öne süren Odabaşı, "Sadece röntgen çekildi. Üniversite araştırmaya bizi sevk ettiler. Ambulans gelecek dediler, gelmeyince ben de taksi tutup, araştırmaya götürdüm. 'Kızını yarın taburcu edeceğiz' dediler, cenazeyi verdiler" diye konuştu.

"Daha önce sağ kolu çıkmıştı, ben taktım"

Odabaşı, "Daha önce de sağ kolu çıkmıştı, annesiyle ben taktım. Sıkıntı yoktu. Bir hafta önce çıkmıştı, taktım. Çocukluk döneminden birkaç kez çıkmıştı ama bu kolunda bir şey yoktu" dedi.

Bu arada ailenin, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yakutiye Araştırma Hastanesi hakkında şikayetçi olduğu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirildi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Omzu Çıkan Çocuk Kaldırıldığı Hastanede Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement