On Binler Dün Gece de Demokrasi Nöbeti İçin Taksim'deydi - Son Dakika
Yerel

On Binler Dün Gece de Demokrasi Nöbeti İçin Taksim'deydi

On Binler Dün Gece de Demokrasi Nöbeti İçin Taksim\'deydi

Taksim Meydanı’nı hınca hınç doldurarak sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan vatandaşların dün geceki misafirleri İstanbul 3. Bölge Belediye Başkanları oldu.

29.07.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Meydanı'nı hınca hınç doldurarak sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan vatandaşların dün geceki misafirleri İstanbul 3. Bölge Belediye Başkanları oldu. Konuklarıyla birlikte vatandaşları selamlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bize demokrasi ve hürriyet dersi verenler bir sabah gördüler ki; bizim milletimiz, ihanet şebekelerine, topa, tüfeğe karşı dimdik ayakta" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 13 gün geçmesine rağmen on binlerce vatandaş dün gece de Taksim Meydanı'nda bir araya gelerek demokrasi nöbetini sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarına kadar ellerindeki ay yıldızlı bayrakları sallayarak ülkenin gerçek sahipleri olduklarını tüm dünyaya ilan eden vatandaşların dün geceki konuğu İstanbul 3. Bölge belediye başkanları oldu. Taksim Meydanı'na gelerek vatandaşların demokrasi nöbetine katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'i Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan karşıladı. Sırasıyla alanı dolduran kalabalığa seslenen Belediye Başkanları birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

"Hainlere karşı dik duran bu millet bir destan yazdı"

Vatandaşlara seslenen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 15 Temmuz'dan bu yana Taksim'de demokrasi nöbeti tutan vatandaşların bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Hainlerin irademizi çalmaya çalıştığı o geceden beri başkomutanımızın isteği üzerine Türkiye'nin bütün meydanlarını doldurmaya devam ediyoruz. İstikbalini ve istiklalini gasp etmeye çalışan o hainlere karşı dik duran bu millet gerçekten bir destan yazdı. Bize demokrasi dersi verenler, hürriyet dersi verenler bir sabah gördüler ki, bizim milletimiz, ihanet şebekelerine, topa tüfeğe karşı dimdik ayakta ve vatanını, istiklalini sonuna kadar savundu" dedi.

"İstiklal Marşı'mızı hiç mi anlamadılar "

Başkan Demircan, "Ben merak ediyorum; madem eğitimle bu kadar ilgiliydiler İstiklal Marşı'mızı hiç mi anlamadılar? Mehmet Akif orada ne güzel söylüyor; 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.'Şunu görüyoruz ki bizim milletimizin kodlarında adamlık var, vatan millet sevgisi var. Her şerden bir hayır çıkar. Bir şer yaşadık bir hayır çıktı. İşte burada toplanan insanlar hep beraber bu meydanları doldurdu. Cenab-ı Allah bu birliğimizi daim eylesin, hainlere fırsat vermesin" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel On Binler Dün Gece de Demokrasi Nöbeti İçin Taksim'deydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement