On Yirmi" Gençlerine Sınavda Başarı Tavsiyeleri - Son Dakika
Yerel

On Yirmi" Gençlerine Sınavda Başarı Tavsiyeleri

Eyüp Belediyesi’nin On Yirmi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri Eyüplü öğrenciler için “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” adlı seminer düzenledi.

28.02.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüp Belediyesi'nin On Yirmi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri Eyüplü öğrenciler için "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" adlı seminer düzenledi.

Eyüp Belediyesi'nin On Yirmi Gençlik Merkezi öğrencilerine Orta öğretime Geçiş ve Yüksek Öğretime Giriş sınavları öncesi "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" adlı bir seminer verildi. İlçe okulları, bilgi evleri ve dershanelerden 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde, eğitimci Dr. Aydoğan Arı öğrencilerin başarılı bir sınav için yapmaları gereken çalışmaları anlattı. Öğrencilerin dershane, okul ve ev üçgeninde geçirdiği hayatla beraber sınavda nasıl başarılı olunabilir sorusuyla başlayan seminerde, Aydoğan Arı, dereceye girmiş 63 öğrenci üzerinde yaptığı araştırmalardan örnekler verdi. Başarı için uyku, gıda ve verimli olmak için düzenli çalışmaya dikkat edilmesi gerektiğini belirten Arı, anlama seviyesini yükseltmek için bol bol kitap okunması gerektiğini, konu anlatılarında ve soru çözümlerinde mutlaka günlük tekrarların yapılması gerektiğini vurgulayarak farklı farklı deneme sınavlarına girilmesini tavsiye etti.

Arı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başarılı olmanın altın anahtarı panik ve telaşlı davranmamaktır. Sınavları hayatın bir gayesi olarak görmemeliyiz. Dereceye girmiş öğrencileri incelediğimizde görüyoruz ki onların birçoğu sabah akşam değil günün belirli zamanlarında belirli saatler aralığında çalışan kişilerdir. Çözülen soru sayısı sizi aldatmasın. Anlama yeteneğine ve kapasiteye göre soru çözmelisiniz. Yaprak testler zaman kaybıdır. Özellikle son 5 yılın çıkmış soruları üzerinde çalışın. Dershane başarılı olmanıza yetmez. Sınav kaygınızı kontrol altına almanız için düzenli bir çalışma programı uygulamanız gerekir. Tercihlerinizi yaparken puanıma yazık olmasın diye kendinize yazık etmeyin. Sevdiğiniz meslekleri seçin" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel On Yirmi' Gençlerine Sınavda Başarı Tavsiyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement