Onbinler Yarın Anıtkabir'de Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Onbinler Yarın Anıtkabir'de Buluşuyor

Onbinler Yarın Anıtkabir\'de Buluşuyor

Atatürk'ün canlı portresinde yer almak için 26 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Guinness rekor denemesi her kesimden onbinlerce kişiyi Anıtkabir'de buluşturacak

26.08.2014 13:56  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anıtkabir, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 92'nci yıldönümü olan 26 Ağustos Salı günü (yarın), yurt genelinden onbinlerce kişiye Büyük Önder'in canlı portresini oluşturmak için ev sahipliği yapacak.

Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün'ün proje lideri olduğu, MTL Organizasyon ve Onur Tümer işbirliğinde Guinness'e aday olacak etkinlikte Atatürk için bir araya gelecek halk, saat 12.00'den itibaren Anıtkabir bayrak alanında açılacak istasyonlara kayıt yaptıracak. İzmir'de 10 Kasım 2012'de 2 bin 400, Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 5 bin 990 kişi ile yapılan Atatürk'ün canlı portresi, İngiltere'den Guinness yetkilileri gözetiminde bu kez 6 bin kişiyle oluşturulacak.

Guinness rekor denemesine katılım için iki şart bulunuyor. İlki 13 yaşından büyük olmak, ikincisi siyah giyinmek…

Genelkurmay Başkanlığı'nın izniyle, Anıtkabir'in bahçesinde saat 13.00'te başlayacak rekor denemesinde 35-40 kişilik grupların başındaki organizasyon yetkilileri, yaklaşık 3,5 saat sürecek etkinlik boyunca canlı portreye destek verenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Tüm katılımcıların alanda yerini almasının ardından, yaklaşık 30 dakika boyunca hareketsiz kalacakları organizasyonun tüm aşaması biri içeride olmak üzere, toplam 4 adet dev ekranla anbean izlenebilecek. Proje lideri Cumhur Aygün tarafından Skorsky helikopterle fotoğraflanacak, iki adet octocopter ise bu dev organizasyonun görüntüsünü medya sponsoru TRT aracılığıyla paylaşacak.

MTL Organizasyon yetkilisi Berk Mertel, rekor için 47 kişilik organizasyon ekibinin tüm hazırlıklarını tamamladığını, bu büyük günü heyecanla beklemeye başladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Organizasyona büyük ilgi var. Ankara dışından da gelerek bu anlamlı günde yer almak, Atatürk'e hayat vermek isteyen çok sayıda kişi bulunuyor. Tahminimiz onbinlerce kişinin Anıtkabir'de buluşacağı yolunda. Çünkü her kesimden organizasyona dahil olmak için talep var. 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe'den başlayan Büyük Taarruz 'un yıldönümüne denk getirdiğimiz rekor denemesinde Ata'nın imzasının da yer alacağı 6 bin kişilik canlı portre, Türk milletinin Büyük Önder'inin her zaman yanında olduğunun dünyaya bir göstergesi olacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Onbinler Yarın Anıtkabir'de Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı
    17:49 AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı

    AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin'in Ardanuç ilçesinde düzenlenen mitingde Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı. Bir yurttaşın hatırlatması üzerine Çelik, yolun sağlıklı bir şekilde bağlanacağını söyledi.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:49 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği usul ve esaslarını kapsamaktadır. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ile birlikte protokolü imzaladı. Altun, üstün zekalı ve dahi çocukların eğitimine dikkat çekerek, bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

  • Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti
    17:49 Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti

    Muş Valisi Avni Çakır, Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede, İl Özel İdaresi ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Çakır, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş makinesi operatörlerine kolaylıklar diledi. Çakır, Muş'ta 368 köy ve 217 mezra bulunduğunu belirterek, kar yağışının azalmasına rağmen ekiplerin üstün çalışmasıyla vatandaşlara mağduriyet yaşatılmadığını ifade etti.

  • Yeniden Refah Partisi 1 Milyon Üyeye Doğru İlerliyor
    17:48 Yeniden Refah Partisi 1 Milyon Üyeye Doğru İlerliyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Konya'da düzenlediği mitingde, Konya'da üye sayısının 32 bine ulaştığını ve Türkiye genelinde ise adım adım 1 milyon üyeye doğru yürüdüklerini açıkladı.


Advertisement