Önce Dua, Sonra Pazar Alışverişi - Son Dakika
Güncel

Önce Dua, Sonra Pazar Alışverişi

Önce Dua, Sonra Pazar Alışverişi

Anadolu'da Padişah fermanı ile kurulan ilk pazar yerine sahip olduğu belirtilen Nevşehir'de, pazar alışverişleri yıllardan bu yana dua ile başlıyor.

04.01.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'da Padişah fermanı ile kurulan ilk pazar yerine sahip olduğu belirtilen Nevşehir'de, pazar alışverişleri yıllardan bu yana dua ile başlıyor.

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın kayınbabası da olan Osmanlı Padişahı 3. Ahmet'in fermanı ile 1721 yılında kurulmasına karar verilen Nevşehir pazaryeri, pazar ve pazartesi günü halkın sebze ve meyve başta olmak üzere giyim ve diğer bazı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla açık tutuluyor.

Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Selim Özmen her hafta pazar günü esnafın satışlarına dualarla başladığını söyledi. Özmen, şöyle dedi:

"Modern Pazar yerine geçtikten sonra Nevşehir Belediyesi'ne ait Zabıta Amirliğinden devamlı dua yaptırıyoruz. Esnafımız bismillah demeden satışına başlamıyor. Bu uygulamadan vatandaşlarımız da oldukça memnun, erken gelen vatandaşlarımız da dualarımıza katılıyorlar."

Mezarlıklar Müdürlüğü'nce görevlendirilen bir imam-hatip Hasan Demirel tarafından yapılan dua ile başlıyor. Pazar esnafı dua etmeden satışlara başlamadıklarını söyledi. Belediye'nin 21 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde İbrahim Paşa Mahallesi'nde oluşturduğu Modern Pazaryeri ve hemen yanı başındaki Köylü ve Organik Ürünler Pazarında Adana, Mersin, Antalya ve Bursa gibi kentlerin yanı sıra, Nevşehir'in çeşitli ilçe, belde ve köylerindeki üreticiler tarafından yetiştirilen sebze ve meyveler tüketicilere sunuluyor. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Önce Dua, Sonra Pazar Alışverişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement