Önce Hedef Sonra Yol Gösterir - Son Dakika
Güncel

Önce Hedef Sonra Yol Gösterir

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği "Anadolu'yu Mayalayanlar" programında gönül erlerimizden Alvarlı Efe Hazretleri, vefatının 31. yıldönümünde Esenler'de anıldı.

14.03.2015 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alvarlı Efe Hazretleri'nin anıldığı Anadolu'yu Mayalayanlar programında konuşan Alvarlı Efe Hazretleri İlim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Kurucu Başkanı Hüseyin Kutlu , "Alvarlı Efe Hazretleri tüm eserlerinde, önce hedef gösterir sonra o hedefe ulaşmanın yollarını gösterir. Bu yüzden O'nu iyi anlamalıyız" dedi.

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İSFALT Genel Müdürü Ahmet Ağırman, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler İçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve çok sayıda Esenlerli katıldı.

ÖNCE HEDEF SONRA YOL GÖSTERİR

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede Alvarlı Efe Hazretlerini, Alvarlı Efe Hazretleri İlim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Kurucu Başkanı Hüseyin Kutlu anlattı. Anadolu'yu Mayalayanlar programında Alvarlı Efe Hazretlerini anan Esenler Belediyesi'ne çok müteşekkir olduğunu ifade eden Kutlu, "Gönüllere hükmeden mânâ eri Alvarlı Efe Hazretleri'nin maneviyatına çok ihtiyacımız var. Bugün barış süreci konuşuluyor. İnsanlar birbirilerini kırıyor, incitiyor hatta öldürüyor. Efe Hazretleri 'kimsenin kalbini kırma, kırdığın kalp Allah'ın tecelli hanesidir' diyor. Alvarlı Efe Hazretleri tüm eserlerinde, önce hedef gösterir sonra o hedefe ulaşmanın yollarını gösterir. Bu yüzden O'nu iyi anlamalıyız" diye konuştu.

GERÇEK KAHRAMANLARIMIZ

Kutlu'nun ardından bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler Belediyesi olarak bu toprakların birliğine, dirliğine ve kardeşliğine hizmet etmiş gönül dostlarını bu salonda misafir ediyoruz. Ortalama her hafta bu etkinliklerimiz oluyor. Bu etkinlikleri yaparken, bizim en önemli gayemiz; Esenler'deki her bir kardeşimiz, bu topraklara maya serpmiş gönül mimarlarını tanısınlar. Çünkü yıllarca bu millete sahte kahramanlar, kahraman gibi tanıtıldı. İstiyoruz ki nesillerimiz kendi medeniyeti, ahlakı ve değerleriyle buluşsun. Cenab-ı Hakk'a şükür ediyorum ki anacağımız gönül sultanlarımız ve gerçek kahramanlarımız var" dedi.

Gecede Agah ve ilahi gurubu, Alvarlı Efe Hazretlerinin yazdığı nutk-u şerifleri ilahi formatında söyledi. Program, Alvarlı Efe Hazretleri'nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi. Gecede ayrıca programa katılan herkese Hüseyin Kutlu tarafından yazılan "Efe Hazretleri" kitabı hediye edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Önce Hedef Sonra Yol Gösterir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement