Önce Kur'an, Sonra Karate Öğreniyorlar - Son Dakika
Yaşam

Önce Kur'an, Sonra Karate Öğreniyorlar

Önce Kur\'an, Sonra Karate Öğreniyorlar

Adana'daki bir camide yaz Kur'an kursuna katılan çocuklara sportif faaliyet kapsamında karate eğitimi de veriliyor.

02.07.2013 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'daki bir camide yaz Kur'an kursuna katılan çocuklara sportif faaliyet kapsamında karate eğitimi de veriliyor. Kız çocuklarının da yoğun ilgi gösterdiği karate kursunda, karate sözlerinin yerine 'Gel bu yaz Kur'an'ı kalbine yaz' gibi ifadeler kullanılıyor.

Seyhan Müftülüğü'ne bağlı Karabucak Camii'nde yaz Kur'an kursuna katılan çocukları camiye alıştırmak ve sportif beceri kazandırmak amacıyla karate eğitimi veriliyor. Önce Kur'an okuyan çocuklar, daha sonra özel kıyafetlerini giyerek gönüllü karate öğretmeni Hüseyin Güler eşliğinde uygulamalı karate eğitimi alıyor. Kız çocuklarının da yoğun ilgi gösterdiği karate kursunda, bilindik antrenman sözlerinin yerine 'Gel bu yaz Kur'an'ı kalbine yaz' gibi ifadeler kullanılıyor.

Karabucak Camii'nin imamı Hacı Mazlum, çocukların camiye adapte olması için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade ederek, karatenin yanı sıra futbol maçı ve masa tenisi gibi sportif faaliyetler de düzenlediklerini ifade etti. Mazlum, kursların çocukları ve aileleri kaynaştırdığını sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Önce Kur'an, Sonra Karate Öğreniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement