Önceden Kayyum, PKK Terör Örgütüydü" - Son Dakika
Güncel

Önceden Kayyum, PKK Terör Örgütüydü"

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile 28 belediyeye yapılan görevlendirmeye ilişkin, "Kayyum atanan belediyelerin zaten bir kayyumu vardı.

19.09.2016 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile 28 belediyeye yapılan görevlendirmeye ilişkin, "Kayyum atanan belediyelerin zaten bir kayyumu vardı. Önceden o kayyum, PKK terör örgütüydü. Şu andan itibaren kayyum milletin kendisidir." dedi.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında gaziler ile şehit ailelerinin onuruna verilen yemekte konuşma yapan Tutulmaz, terör örgütü PKK ile mücadelenin güçlü ve kararlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, mücadelenin sadece teröristlerle değil, onların uzantısı konumundaki legal görünümlü illegal yapılarla da devam ettiğini söyledi.

Tutulmaz, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname gereği bazı belediyelere görevlendirmeler yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kayyum ataması kendiliğinden oluşmuş bir şey değildir. Kayyum atanan belediyelerin zaten bir kayyumu vardı. Önceden o kayyum, PKK terör örgütüydü. Şu andan itibaren kayyum milletin kendisidir. Milletin yetki verdiği kaymakamlar tarafından belediyeler yönetilmektedir. Çünkü demokrasinin gereği olan seçimle iş başına gelen belediye, demokrasinin gereğini yeterince yerine getirmemiştir."

Tutulmaz, Siirt'te de Eruh ilçesinde belediyeye görevlendirme yapıldığını ifade ederek, Eruh'ta halkın bundan sonra iyi bir hizmet alacağını herkesin göreceğini söyledi.

"Önceliğiniz belediye hizmetiyse biz kaymakamlık olarak en iyi şekilde bunu yerine getireceğiz. Ancak gaye burada belediyeyi kullanarak terör örgütlerine imkan sağlamak ise kusura bakmasınlar, o devir geçti." diyen Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Diğer belediyelere de uyarıda bulunmak istiyorum, öncelikleri her zaman halka hizmet olsun. Eğer onlar da benzer şekilde terör örgütleri ile bağlantılarını devam ettirmeye çabalarlarsa bilsinler ki onların da sonu aynı olacaktır."

"İzin verilmeyecek"

Tutulmaz, devletin ideolojisiyle, değer yargılarıyla bağdaşmayan bir kişinin devlet memuru adı altında faaliyet göstermesine müsaade edilmeyeceğine dikkati çekerek, sivil toplum kuruluşlarında da ayrımcılık, bölücülük, terörü övücü faaliyetlerde bulunmak isteyenlere izin verilmeyeceğini vurguladı.

Belediyelerde de aynı durumun söz konusu olduğunu belirten Tutulmaz, "Bunları özellikle sizlerin huzurunda söyledim çünkü bunların bedelini en iyi şekilde ödeyen sizlersiniz. Gazilerimiz bunun sıkıntısını en iyi şekilde bilir." ifadelerini kullandı.

Önceden Kayyum, PKK Terör Örgütüydü"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Önceden Kayyum, PKK Terör Örgütüydü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement