Öncüsü Olduğu Ketem Projesinin Çalışmalarını Yerinde İnceledi - Son Dakika
Yerel

Öncüsü Olduğu Ketem Projesinin Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Öncüsü Olduğu Ketem Projesinin Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Mobil KETEM Projenin Koordinatörü Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın eşi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız Didim’de devam eden KETEM projesini yerinde inceleyip bilgiler aldı.

20.11.2015 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil KETEM Projenin Koordinatörü Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız Didim'de devam eden KETEM projesini yerinde inceleyip bilgiler aldı.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın destek ve himayelerinde, Vali Ayyıldız'ın eşi Kadın doğum uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız koordinesinde Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen "Mobil KETEM Projesi" Didim'de hizmet vermeye devam ederken Proje Koordinatörü Vali Ayyıldız'ın eşi Kadın doğum uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Didim'deki çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Ayyıldız'ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız'ı Didim Kaymakamı İskender Yönden'in eşi Dr. Ayşenur Yönden, Didim Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Veysel Kılıç, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatma Aydoğan ile sağlım personeli karşıladı. Ziyarette Vali Ayyıldız'ın eşi Proje Koordinatörü Dr. Dilek Didem Ayyıldız, daha sonra Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde oluşturulan birimleri gezerek bilgiler aldı.

"YOĞUN BİR RAĞBET VAR"

Ziyaretin sonunda gazetecilere bilgiler veren KETEM Projesi Koordinatörü Dr. Dilek Didem Ayyıldız "Mobil Ketem projesinde kadınlarımızda önceliği olan Meme kanseri, Erkek ve Kadın da olabilen Kolon kanseri ve rahim ağzı kanserinin erken teşhisine yönelik yaptığımı aktif bir projedir. Geçen yıl Didim'de tanıtımını yapmıştık. Bu yıl taramalarımızı yapmaya başladık. Toplum Sağlığı merkezimizde Kaymakam Bey'in eşinin himayelerinde sağlık personelimizin azmiyle devam edecektir. Taramalar başarılı şekilde Didim'de gidiyor. Halkın yoğun bir rağbeti var; günlük kotayı arttırmamız gerekti. Ekstradan ayrıca bir Radyoloji teknikeri görevlendirdik daha fazla çekim yapabilelim diye; normal standardın üstüne çıktık ve süreyi bir hafta 10 gün daha uzattık. Öyle bir yoğun talep var. Talebi karşılamaya çalışacağız tabii ki Didim'deki nüfusun oranına kaldığımız süre yeterli olmayacak. Burada bundan sonraki taramaları takip edeceğiz. Sevdiğimiz bir İlçe, başarılı olmasından dolayı mutlu olduk. Ekip elinden geleni yapıyor; emeği geçen herkese bir Vali eşi, Kadın ve insan olarak teşekkür ediyorum" dedi.

Efeler Mahallesindeki Didim Toplum Sağlığı Merkezi içerisinde yer alan Mobil KETEM projesinde Randevu yöntemiyle ücretsiz olarak 40-69 yaş arasındaki bayanlara Meme Kanserine yönelik taramaları; 30-65 yaş arasındaki bayanlara yönelik Rahim Ağzı Kanserine yönelik (HPV) taramaları ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde Kalın Bağırsak Kanseri taramaları yapılıyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öncüsü Olduğu Ketem Projesinin Çalışmalarını Yerinde İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement