Önder'in "Geçmişten Günümüze Davet, Tebliğ ve İrşad Çalıştayı" Başladı - Son Dakika
Yerel

Önder'in "Geçmişten Günümüze Davet, Tebliğ ve İrşad Çalıştayı" Başladı

Önder\'in "Geçmişten Günümüze Davet, Tebliğ ve İrşad Çalıştayı" Başladı

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (ÖNDER) düzenlediği “Geçmişten Günümüze Davet, Tebliğ ve İrşad Çalıştayı” başladı.

14.11.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (ÖNDER) düzenlediği "Geçmişten Günümüze Davet, Tebliğ ve İrşad Çalıştayı" başladı.

14-15 Kasım 2015 tarihlerinde, Kızılcahamam Swiss International Otel'de gerçekleştirilecek çalıştayın açılış konuşmasını yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu "nitelikli yenilik" temasıyla çalıştıklarını, yeni dönemde bir davet, tebliğ ve irşad kurumu olarak imam hatip modelini önemsediklerini söyledi.

Bekiroğlu, imam hatiplerin asrın ve İslam dünyasının yeni ihtiyaçlarına ve durumuna göre geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

ÖNDER'in bu dönemde milletin ve ümmetin ihtiyacı olan alim ve arif kişiliklerin yetiştirilmesinde önemli görevler üstlenmesi gerektiğini kaydeden Bekiroğlu, bu bağlamda İslam'a davette doğru örnekliklerin oluşturulmasına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Halik Bekiroğlu, "Davet çalışmalarını gönlümüzü katarak yaptığımızda ortaya çok verimli sonuçlar çıkacaktır. Geleceğe yönelik yeni neslin inşa edilmesi çerçevesinde çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi.

İlahiyatçı Cafer Acar, ise çalıştayın başlıca hedefinin, İslami daveti geçmişten günümüze her yönüyle değerlendirmek ve geleceğe yönelik somut teklif ve tavsiyeler geliştirmekte olduğunu kaydetti.

Acar, "Bu bağlamda çalıştay boyunca ortaya çıkacak yenilikçi fikir ve önerileri bir rapor haline dönüştürüp ilgili sivil ve resmi makamlara ulaştırılacak, ÖNDER olarak da bunları kalıcı, sürdürülebilir projelere tahvil edilecektir. Kısa vadede beklentimiz davet, tebliğ ve irşad görevlerine bireysel ve kurumsal düzeyde sahip çıkılmasını sağlamak, bir kültür olarak bunu yaşatmaktır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Önder'in 'Geçmişten Günümüze Davet, Tebliğ ve İrşad Çalıştayı' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement