Önemli Yurt İçi Olaylar - Son Dakika
Güncel

Önemli Yurt İçi Olaylar

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Silvan Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığı unsurlarının, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi girişinde menfez içerisine yerleştirilen bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği imha ettiğini bildirdi.

02.08.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Silvan Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığı unsurlarının, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi girişinde menfez içerisine yerleştirilen bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği imha ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, önemli yurt içi olaylar, günlük faaliyetler ve önemli sınır olaylarına ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu 8-10 terörist tarafından, dün 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı (Şırnak) Görümlü Jandarma Komando Tabur Komutanlığına bağlı unsurlara, Görümlü kırsalında icra ettiği operasyonda, silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı sırasında ayrıca, bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından sızma girişiminde bulundu, hafif silahlarla ateş edildi ve bir adet el bombası atıldı.

Terörist ateşlerine derhal ateşle karşılık verilen olayda, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı ve sızma esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Bölücü terör örgütü mensubu yaklaşık 8-10 terörist tarafından, dün akşam saatlerinde, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Boyunlu Mahallesi Demirağzı Tepe mevkinde, bir Jandarma Komando Timi'ne uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

Terörist ateşlerine, unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Bilgilere göre ayrıca, Diyarbakır Silvan Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığı unsurları tarafından, Bayrambaşı-Silvan karayolu üzerinde icra edilen mayın/el yapımı patlayıcı araması sırasında, Diyarbakır/Silvan ilçesi girişinde menfez içerisinde bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildi, patlayıcı yerinde imha edildi.

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Iğdır/Aralık Hasanhan Jandarma Karakol Komutanlığına, Hasanhan Köyü içinden uzun namlulu silahlar ve roket ile saldırıda bulunuldu. Saldırıya, anında karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Olayda, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Bölücü terör örgütü mensupları ayrıca 31 Temmuz akşamı, Şırnak merkezde bazı cadde ve sokaklarda, kepçeyle yol kazarak yolları kapatmaya çalıştı. Olaya müdahale eden Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ve Tekser Askeri Lojmanları'na taş, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı, uzun namlulu silahlar ve roket ile saldırıda bulunuldu. Olaylarda, roket isabet etmesi sonucu Tekser Askeri Lojmanları dış cephesi ile Emniyet Müdürlüğüne ait bir zırhlı araçta maddi hasar meydana geldi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Tunceli- Erzincan karayolu, Tunceli/Merkez Alacık Köyü bölgesinde kesilerek, iki araç yakıldı.

Bir terörist teslim oldu

Ayrıca, 31 Temmuz günü, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Önemli sınır olaylarına ilişkin paylaşılan bilgi notuna göre de dün Irak sınırında, Kara Kuvvetleri 34. Hudut Tugay Komutanlığı (Hakkari) unsurları tarafından, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar Köyü Çığ Deresi mevkinde yapılan kontrollerde, el yapımı patlayıcı şüphesiyle toprak yığını tespit edildi. Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı ve Hudut Unsurları tarafından emniyet tedbirleri alınarak bölgede yapılan aramalarda, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 450 metre uzunluğunda boru hattı ele geçirildi. Ele geçirilen 450 metre boru hattı, Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yerinde imha edildi.

711 kaçak yakalandı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından dün gün içerisinde, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 333, Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 16 olmak üzere toplam 349 kişi yakalandı.

Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 2, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 67, Türkiye'den Bulgaristan'a geçmeye çalışan 35 şahsın yakalanmasıyla dün gün içerisinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü sırasında toplam 453 kişi ele geçirildi.

Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 204 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 54 kişi yakalandı.

Açıklamaya göre ayrıca günlük faaliyetler kapsamında, 6 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
    21:53 Dinar'da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, E.D. yönetimindeki otomobil refüje çarparak şarampole devrildi. Kazada, otomobilde bulunan R.Ö.D. hayatını kaybederken, sürücü ve İ.G. ise yaralandı. Yaralılar, ambulansla Dinar Devlet Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olduğu belirtildi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement