Öner: "Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Kazandırdık" - Son Dakika
Yerel

Öner: "Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Kazandırdık"

Öner: "Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Kazandırdık"

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmetli ilçesinde hem kurum hem de okul ziyaretleri gerçekleştirdi.

20.11.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmetli ilçesinde hem kurum hem de okul ziyaretleri gerçekleştirdi.

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Ahmetli ilçesinde okul ve kurumları ziyaret ederek kurum idarecilerinin ve eğitim çalışanlarının taleplerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlerken, yapılan değerlendirme toplantılarında eğitim çalışanları beklenti ve sıkıntılarını iletti.

Planlanan program kapsamında ilk olarak Ahmetli İlçe Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı ve Ahmetli Belediye Başkan Vekili Sami Açıkgöz'ü makamında ziyaret eden Öner, ardından Ahmetli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Türe ile görüştü. İlçe Milli Eğitim ziyareti sırasında çalışanlarla bir araya gelen Öner, çalışan taleplerini dinledi. Ziyaretlerin arkasından okullara geçen Öner, özellikle öğretmenler odasında tüm eğitim çalışanları ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında Eğitim-Bir-Sen Ahmetli İlçe Yönetimi, Okul Temsilcileri ve üyelerle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Öner, "Eğitim-Bir-Sen kurulduğu günden bugüne kadar, sendikacılığa yeni bir soluk kazandırmanın gayesi ve gayreti içerinde olmuştur. Sendikacılığın kitaptaki yerini sorgular durumdan bugün sendikacılığın kitabını yazar noktaya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu niyetin hayır olmasından kaynaklanıyor. Şimdi bu başarıyı daha ileriye taşımalıyız." dedi.

"Eğitime katma değer katıyoruz"

Eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası olarak, eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek, daha iyi eğitim anlayışıyla eleştiri ve öneriler ortaya koymak, ücretlerde ve gelir dağılımında adaleti sağlamak hedefleri için çalıştıklarını ifade eden Öner, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Eğitimle ilgili sorunları gidermek veya asgari düzeye indirmek amacıyla raporlar, araştırmalar, bilimsel dergiler ve öneriler getiriyoruz. Eğitime katma değer katıyoruz bundan sonra da katmaya devam edeceğiz."

"Birlik ve beraberliğin adresiyiz"

Eğitim-Bir-Sen'in Türkiye'nin çimentosu olduğunu ifade eden Öner, "Birlik ve beraberliğin adresiyiz. Çünkü bu ülkede insana özel ne varsa hepsinin içerisinde Eğitim Bir-Sen'in emeği, adanmışlık örneği, bir gayreti var. Ülkede emek olarak geldiğimiz nokta bir zirve olabilir ama bizim için asla yeterli bir nokta değil. Bunun için bütün gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Ahmetli'den memnun ayrılıyoruz"

Ahmetli'de gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ve görüşmelerin verimli geçtiğini söyleyen Mesut Öner, "Ahmetli ziyaretimiz kapsamında okullarımızı ziyaret ederek üyelerimizle bir araya geldik. Sıkıntılarını, taleplerini ve çözüm önerilerini aldık. İlçe yönetimimiz ve kurum temsilcilerimizle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Ziyaretimizde bizi en güzel şekilde ağırlayan İlçe Temsilcimiz Recep Özbay başta olmak üzere ilçe yönetimimize, okul yöneticilerimize, okul temsilcilerimize ve üyelerimize tek tek teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim-Bir-Sen Ahmetli İlçe Temsilcisi Recep Özbay ise şunları söyledi:

"Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanımız Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmetli ilçemizi ziyaret ettiler. Kurum ve okullarımızı ziyaret ederek eğitim çalışanlarının sorunlarını ilk elden dinlediler. Son olarak hep beraber ziyaret edemediğimiz okul müdürü ve okul temsilcilerimizle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk. Ziyaretlerinden dolayı İl Başkanımız Mesut Öner ve Başkan Yardımcımız Aziz Bulut'a üyelerimiz adına teşekkür ediyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öner: 'Sendikacılığa Yeni Bir Soluk Kazandırdık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement