Onkolojiden Sahneye - Son Dakika
Güncel

Onkolojiden Sahneye

Onkolojiden Sahneye

Doktorlar 3 ay ömür biçtikten sonra kanseri yenerek tiyatroya soyunan Latif Kalkandere, Türkiye’nin en gerçekçi stand-up sanatçısı olduğunu, çünkü sadece gerçekleri anlattığını söyledi.

03.07.2015 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doktorlar 3 ay ömür biçtikten sonra kanseri yenerek tiyatroya soyunan Latif Kalkandere, Türkiye'nin en gerçekçi stand-up sanatçısı olduğunu, çünkü sadece gerçekleri anlattığını söyledi.

Latif Kankandere, Orhaneli Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinliklerinde sahne aldı. Amansız hastalıkla mücadele yolunda başından geçen olayları komik bir dille anlatan Kalkandere, Orhanelilileri kahkahaya boğdu. 18 yıl önce doktorların kendisine '3 aylık ömrün var' demesine rağmen yılmayarak hayata tutunmayı başardığını anlatan Kalkandere, gülmekten kılıp geçirdiği izleyicilere altın öğütler de verdi.

'Hastayım, yaşıyorum, buna ben de şaşıyorum' adlı stand-up gösterisiyle tanınan Latif Kalkandere, "Bana 3 ay ömür biçildi, 15 yıldır yaşıyorum. Kendi kendime, 'Yaşarsam sahneye çıkacağım' dedim. Tiyatro ile sahneye çıktım. O da yetmedi. Başarılı olduğumu görünce insanlara tek başıma bir şeyler anlatmak istedim. İnsanlara yaşadıklarımı, kanserle mücadeleyi anlatmak istedim. Kanser olmamak için aile, hayat tarzı ve çevre faktörlerine dikkat edilmelidir. Kanserin sebebi olsaydı ilacı bulunurdu. Çevre faktörü yüzünden kanser ileride daha da artacak. Beslenmenize çok dikkat edip evde pişirilen yemeklerden yiyin. Dışarıda tanımadığınız kimselerin yaptığı yiyecekleri yemeyin. Hastalığımla uğraşırken bir anda kendimi sahnede stand-up yaparken buldum. İnsanları güldürüp düşündürüyorum. Türkiye'de en çirkin stand-up sanatçısı benim. Ama en gerçekçi stand-up sanatçısı da benim. Çünkü insanlara yaşadıklarımı anlatıyorum" şeklinde konuştu.

Ramazan etkinlikleri kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen " Aslan Bey'in Nedimesi" adlı oyun ve "Lotto Show" da büyük ilgi gördü. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Onkolojiden Sahneye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement