Onlar İçin Bir Gülümseme En Özel Hediye - Son Dakika
Güncel

Onlar İçin Bir Gülümseme En Özel Hediye

Onlar İçin Bir Gülümseme En Özel Hediye

Bayburt'ta özel eğitim gerektiren bireylere hizmet veren Derya Berber: "Bu çocuklardan birinin 'anne' demesi bizim için en güzel Öğretmenler Günü hediyesi.

24.11.2014 11:48  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta özel eğitim gerektiren bireylere hizmet veren okuldaki öğretmenler, öğrencilerinin yeteneklerinin farkına varmaları ve hayata hazırlanmaları için fedakarca görev yapıyor.

Bayburt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'na devam eden 47 öğrenciye eğitim veren 15 öğretmen, öğrencilerinin temel öz bakım ve bağımsız yaşam becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmaya ve topluma uyumlarını sağlamaya gayret ediyor.

Ailelerin beklentilerini gerçekleştirmeyi amaç edilen öğretmenler, bir öğrencilerinin "anne" demesi ya da kendisine gülümsemesini dahi en özel ve değerli Öğretmenler Günü hediyesi olarak kabul ediyor.

Özel eğitim öğretmeni Derya Berber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

Öğrencilerinin kendileri için çok özel olduğunu dile getiren Berber, şunları söyledi:
"Bu çocuklarımız bizler için çok özel. Bu çocuklardan birinin 'anne' demesi bizim için en güzel Öğretmenler Günü hediyesi. Çünkü bu çocukların anneleri, evlatlarından bunu duymayı bekliyor. Tuvaletini yapabilmesi, bizler için en büyük hediyelerden biri. Onu öğrenebilmesi, bizim öğretebilmemiz... Çünkü ailelerimizin de beklentisi bu şekilde. Aileleri mutlu edebilmek, çocukların öğrendiğini görebilmek en büyük hediyemiz. Bu yüzden çok mutluyum. Öğrencinin öğrettiğiniz şeyi yapabildiğini görmek çok değerli."

"ONLARIN GÖZLERİNİN GÜLÜMSEMESİ BİZİM İÇİN EN DEĞERLİ ŞEY"

Aynı okulda görev yapan İlgin Kara ise kutsal bir değer olan eğitimi öğrencileriyle birlikte yaşadıklarını anlattı.

Bayburt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda göreve başladığında, görevinin diğer öğretmenlerden daha farklı, daha içerikli olduğunu gördüğüne işaret eden Kara, "Çünkü eğitimlerinin bir göstergesi olarak okulda öğrettiklerimizi yaşantılarında göstermeleri bizler için çok değerli. Öğrencilerimiz özel bir yapıya sahip olduğu için bizim gözümüzdeki değerleri daha farklı. Bunun için de bizim için 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün ayrı güzelliği var. Çünkü onların gözlerinin gülümsemesi bizim için en değerli şey" dedi.

Bayburt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencisi Deniz Akburak da öğretmenlerinin kendilerine çok ders çalıştırdığını belirterek, "Onları çok seviyoruz. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun" ifadesini kullandı. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Onlar İçin Bir Gülümseme En Özel Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement