Onlar İçin Hiçbir Şey İmkansız Değil" - Son Dakika
Güncel

Onlar İçin Hiçbir Şey İmkansız Değil"

Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığındaki Komando İhtisas Kursunun ikinci aşaması olan "Kara komando harekatı"nda komandolar, geçilmesi imkansız sayılabilecek noktaları kullanarak düşmanı hiç beklemediği yerden yok ediyor.

16.05.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en zorlu askeri eğitimleri arasında gösterilen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığındaki Komando İhtisas Kursunun ikinci aşaması olan "Kara komando harekatı"nda komandolar, geçilmesi imkansız sayılabilecek noktaları kullanarak düşmanı hiç beklemediği yerden yok ediyor.

Komutanlıkta gerçek bir komando olabilmek için çeşitli safhadan geçen tamamı subay ve astsubay olan ve Türkiye'nin yanı sıra 18 ülkeden tamamen gönüllülük esasına göre Eğirdir'e gelen kursiyerler, 4 hafta boyunca psikolojik ve fiziksel testlerden geçerek, bu aşamanın ardından daha çetin eğitimlere başladı.

Karaburun bölgesinde bulunan ve dağcılık konusunda dünyanın en büyük eğitim kulesine ileri dağcılık teknikleri ile tırmanan komandolar, 76 metredeki kuleden çeşitli yöntemlerle indikten sonra aynı bölgedeki özel parkurları geçti.

Küçük birlik harekatı için uygun arazi yapısında konuşlu Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında taktik ve teknik eğitimlerini tamamlayan, 14 farklı arazi tatbikatı icra ederek cesaret kazanan komandolar, ulaştıkları son seviyenin testi olan ve 2 hafta süren "Kara komando harekatının tatbikat safhası"nı Burdur, Antalya, Konya ve Isparta sınırlarını içine alan 20 bin kilometrekarelik alanda gerçekleştirdi.

-Düşman hatlarına sızdılar

Tatbikatta, düşmanın lojistik üssündeki muhabere tesislerini yok etmek isteyen komandolar, dost bölgede maket arazi modelinde son hazırlıklarını tamamlayarak düşman hatlarına sızdı.

Sızdıkları bölgede keşif yapan komandolar, düşman kuvvetlerine fark edilmeden hedeflerine başarılı şekilde ulaşmak için normal bir askerin geçmesinin imkansız olduğu noktaları kullandı.

Yüzde yüz başarı için havanın puslu ve yağışlı olduğu günü seçen komandolar, Isparta'nın doğusunda bulunan 2 bin 900 rakımlı Dedegöl dağının zirvesine 6 saatlik yürüyüşün ardından ulaştı, ardından dağın diğer yamacını kullanarak 6 kilometre uzunluğundaki kanyona vardı.

600 kilometre yol yürüdüler

Sırtlarındaki 40 kilogramlık çanta ve teçhizatları ile safha boyunca yaklaşık 600 kilometre yol kat eden komandolar, yaklaşık 60 metre yükseklikteki uçurumdan kanyona, eğitim aşamasında öğrendikleri ileri dağcılık yöntemiyle indi.

Kanyondaki suya hiçbir koruyucu giysi giymeden giren, zaman zaman boyunlarına kadar ulaşan suyla mücadele eden, su debisinin yüksek olduğu ve şiddeti nedeniyle büyük çukurların oluştuğu noktaları kayalara bağladıkları iplerle aşan komandolar, kanyon geçişini 3 saatte tamamladıktan sonra düşmanın lojistik üssünü imha etmek için güneşin son ışıklarını bekledi.

Son hazırlıklarını tamamlayarak baskın ateşiyle harekete geçen komandolar, hiç beklemedikleri yerden vurdukları düşman kuvvetlerinin aldığı tüm önlemleri saf dışı bırakıp girdikleri çatışmada düşman askerlerini etkisiz hale getirdi.

Düşman mühimmatının da olduğu lojistik üssünü yok ederek görevini başarıyla tamamlayan komandolar, sıyrılma harekatı icra ederek düşman topraklarından ayrıldı ve dost hatlara geçerek helikopterlere yuvalarına geri döndü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Onlar İçin Hiçbir Şey İmkansız Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi
    10:36 Gaziantep'te 2 milyon lira değerinde sahte deterjan ele geçirildi

    Gaziantep'te jandarma ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda piyasa sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde sahte deterjan ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesindeki bir iş yerine baskın yapıldı. Baskın sırasında yapılan aramalarda piyasaya sürülmeye hazır halde ve 2 Milyon 350 bin TL değerinde 10 bin 950 kilogram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 adet çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyon sonucunda iş yeri sahibi Y.I. isimli şahıs gözaltına alındı. Yakalanan Y.I. isimli şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

  • Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi
    10:35 Belediye başkanı sular gelene kadar musluk başında bekledi

    Deprem bölgesi Adıyaman'da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi
    10:34 Kargo firması şubesine operasyon: 120 binden fazla hap ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasının şubesine gerçekleştirilen operasyonda, 120 bin 800 yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirildi. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il dışından İzmir'e yüklü miktarda yeşil reçeteye tabi hap getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bir kargo firmasının Bornova ilçesindeki şubesine sevkiyatı gerçekleşeceği bilgisi üzerine bölgeye giden ekipler, sevkiyat esnasında 1 şüpheliyi suçüstü yakaladı. Yapılan incelemede 120 bin 800 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu etkili hap ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

  • Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    10:34 Aydın-İzmir Otoyolunda Yağ Dökülmesi Nedeniyle Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Aydın-İzmir otoyolunun bir bölümüne bir kamyondan dökülen yağ nedeniyle trafik kapatıldı. Araçlar Aydın-İzmir karayoluna yönlendirilirken, otoban kavşağından İncirliova girişine kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından otoyolun trafiğe açılacağı belirtildi.


Advertisement