"Onların Da Yolu İETT'den Geçti" - Son Dakika
Yerel

"Onların Da Yolu İETT'den Geçti"

"Onların Da Yolu İETT\'den Geçti"

Rize Spor Tarihi Kitabının Yazarı Fatih Sultan Kar, Başbakan Erdoğan'ın Gençlik Yıllarında Profesyonel Olarak Futbol Oynadığı Döneme Ait Bugüne Kadar Bilinmeyen Bazı Fotoğraflarını Ortaya Çıkardı.

02.01.2011 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize Spor Tarihi kitabının yazarı araştırmacı Fatih Sultan Kar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yıllarında profesyonel olarak futbol oynadığı döneme ait bugüne kadar bilinmeyen bazı fotoğraflarını ortaya çıkardı. Kar, çıkaracağı "Onların da yolu İETT'den geçti" adlı kitapta bunları yayımlayacağını söyledi. Halen İETT Genel Müdürlüğü'nün Kurumsal Fotoğrafçısı olarak görev yapan ve memleketi Rize ile ilgili bazı kitapları bulunan Araştırmacı Fatih Sultan Kar, Filiz Acar?la birlikte İETT?nin 140?ıncı yılı anısına, "140 yıla 140 İETT'li portre" temasıyla "Onların da yolu İETT?den geçti" kitabını hazırladığını belirtti. Kar, bununla ilgili detaylı çalışma yaparken, Başbakan Erdoğan'ın İETT dönemine ait bugüne kadar bilinmeyen fotoğraflara ulaştığını ve yeni kitabında bu fotoğrafları yayımlayacağını ifade etti. İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı'nın da destek verdiği ve İETT'deki 140 ünlünün biyografisinin yer alacağı projenin Mart ayında piyasaya çıkması planlanıyor. Kar, kitabın içinde Başbakan Erdoğan'ın İETT'den arkadaşlarıyla yapılan mülakatlar, futbol yıllarından fotoğraflar ve Erdoğan'ın el yazısının bulunduğu belgelerin de olacağını söyledi.

"BAKMIŞTIM, GÖRMÜŞTÜM, BEĞENMİŞTİM"

İstanbul'da bir süre önce düzenlenen Çaykur Rizespor gecesinde Başbakan Erdoğan'a, ?Rize Spor Tarihi? kitabını ve yeni yayımlayacağı kitaba alacağı fotoğrafları gösteren Kar, ?Başbakanımıza kitabı önceden ulaştırmıştık. Tepkisinin ne olacağını bilmiyordum. Ama bu tarz şeylere destek olan bir insan kendisi. Beni ilk gördüğünde 'Bana zaten gelmişti. Bakmıştım, görmüştüm, beğenmiştim' dedi. Daha sonra kendisine bir takım daha hediye ettim" diye konuştu.

"STİLDEN DOLAYI İMAM BECKHAMBAUER DENİYOR"

Kitabın Rizeli olan futbolcuları kapsadığını ve Tayyip Erdoğan'ın da kitabın bir bölümünde yer aldığını söyleyen Kar, "Bu kitapta, Başbakanımızın tam bir sporcu biyografisini verdik. Fotoğraflarını yayımladık. Sporcu kimliğiyle ilgili, eski futbolcu arkadaşlarına ulaştım. Onlardan hatıralarını dinledim. Kendisine oynadığı stilden dolayı İmam Beckhambauer deniyor ve Alman futbolcuya benzetiliyor. Uzun boylu, fizikli başarılı bir futbolcu kendisi" diye konuştu. 1918'de Rize İdman Yurdu ile başlayan ve günümüze kadar gelen serüvenin anlatıldığı "Rize Spor Tarihi"nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da biyografisi "Futbol Sahalarından Başbakanlığa Recep Tayyip Erdoğan" başlığıyla yer alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel 'Onların Da Yolu İETT'den Geçti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement