Onların Evi Deniz - Son Dakika
Güncel

Onların Evi Deniz

Onların Evi Deniz

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2010'dan bu yana 2 bine yakın yat ağırlayan Alanya Marina, ekonomiye yaklaşık 36 milyon lira katkıda bulunurken, birçok ülkeden deniz tutkununun da yaşam merkezi oldu.

17.03.2013 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 2010'dan bu yana 2 bine yakın yat ağırlayan Alanya Marina, ekonomiye yaklaşık 36 milyon lira katkıda bulunurken, birçok ülkeden deniz tutkununun da yaşam merkezi oldu. Ülkesinde her şeyini satıp denizlere açılan ve yaz-kış teknede yaşayan yabancı yatçılar arasında İngilizler ilk sırada bulunuyor.

Alanya Marina A.Ş.'nin 10 milyon dolar maliyetle 2010 yılında tamamladığı, resmi açılışı ise, 2011 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yapılan 430 yat kapasiteli Alanya Marina, 4 yıldan bu yana yat turizmine katkı sağlıyor. İngiliz ve Almanlar başta olmak üzere birçok ülkeden yabancı yatçı, yılın büyük bölümünü geçirdiği marinada spor merkezi, duş, restoran, fitness, kafe, hamam, acil sağlık birimi, elektrik ve kablolu televizyon hizmetlerinden yararlanıyor. Marinaya bakım yaptırmak için gelen Türk bayraklı yatların ardından, konaklamak için en çok İngiliz ve Alman bayraklı yatlar demirliyor.

DÜNYAYI GEZİP, ALANYA'DA KALDILAR

İngiltere'den eşi ile birlikte 6 yıl önce Türkiye'ye gelen ve satın aldıkları 'Gee Whiz' adlı yatta yaşayan emekli bilgisayar öğretmeni 64 yaşındaki Paul Moody, 3 yıldan bu yana Alanya Marinası'nda yatta yaşadıklarını söyledi. Yaklaşık 25 yıldan bu yana denize yelken açtığını belirten Moody, şöyle dedi:

"Daha önce küçük bir teknemiz vardı. Türkiye'ye gelince biraz daha büyük bir yat satın aldım. Eşimle birlikte Batı Hindistan'dan başlayarak, Tayland, Singapur ve daha birçok ülkede bulunduk. Dünyayı gezip Alanya'da yaşamaya karar verdik. Burada hava güzel olduğunda vaktimizin çoğunu marinada geçiriyoruz."

Kendisinin 1, eşi 61 yaşındaki Elizabeth Moody'nin ise 2 erkek kardeşi olduğunu anlatan Paul Moddy, şöyle dedi:

"Çocuğumuz yok ama 'Kahve' adında 3 yaşında bir köpeğimiz var. O da bizimle birlikte teknede yaşıyor. Kasım ayında eşimin kardeşi hastalanınca onu İngiltere'de ziyaret ettik. Sadece 10 gün kaldık. Zamanımızın büyük bölümü Alanya'da yatımızda geçiyor. Yaz aylarını Türkiye ve Yunanistan sahillerinde yelken açarak geçiriyoruz. Ancak Alanya bizim evimiz, burada kalıyoruz."

İNGİLİZ ÇİFT 17 YILDIR YATTA YAŞIYOR

İngiliz çift 61 yaşındaki Allan Mabin ve eşi 56 yaşındaki Olwyn Mabin ise 17 yıl önce Londra'daki ev ve otomobillerini satarak mavi sulara açıldı. Eşinin henüz 29 yaşındayken kendisine "Bir hayalim var. Yapalım mı?" dediğini belirten Olwyn Mabin, şunları anlattı:

"Eşimin gençken bana söylediği hayali denizde yaşamaktı. Emekli olduktan sonra 1996 yılında her şeyimizi satıp yat satın aldık. 2003 yılına kadar başka ülkeleri gezdik ve ardından Türkiye'ye geldik. 10 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz. Alanya'dan önce Kuşadası ve Kemer'de kaldık. 'Watershed' adlı yatımızla yaklaşık 4 yıldır da Alanya'dayız."

10 AY MARİNADA KALIYORLAR

Alanya Marina'ya geldikleri günden itibaren birçok değişiklik ve yenilik ile karşılaştıklarını dile getiren Olwyn Mabin, şunları söyledi:

"Burada çok mutluyuz. Bu bizim evimiz. Yemeğimizi burada yiyoruz. Alanya'da arkadaşlarımız var. Yardım derneklerinde aktivitelere de katılıyorum. Sabahları yürüyüşe gidiyoruz. Yılın 10 ayını burada geçiriyoruz. Kasım veya aralık aylarında İngiltere'deki ailemizi ziyaret ediyoruz. Kocamın annesi İngiltere'de yaşıyor. Orada 5 erkek, 4 kız kardeşim var. Tabi ki onları çok özlüyorum. Bazen kardeşlerim de bizi ziyaret ediyor."

YATÇILARA HER TÜRLÜ HİZMET VERİLİYOR

Çoğunlukla Ortadoğu, Kıbrıs ve Mersin güzergahından gelen yatların bakım ihtiyaçları için, diğerlerinin de kış aylarını geçirmek için marinada demirlediğini kaydeden Alanya Marina Genel Müdürü Savaş Ayas da şöyle konuştu:

"Alanya Marina'nın resmi açılışı Şubat 2011'de yapıldı. Marinamız 280 yata denizde, 150 yata karada hizmet veriyor. Yabancı bayraklı yatlar arasında İngilizler öne çıkıyor. Yılda 30- 50 arasında İngiliz bayraklı yat ağırlıyoruz. 100 tonluk vincimiz, 25 tonluk tekne taşıyıcımız ve operatörlerimiz yardımıyla karaya alınan teknelerin her türlü bakımı yapılıyor. Yatçılar için salı ve cuma günleri halk pazarlarına ücretsiz servis kaldırıyoruz. Böylece esnafa da katkıda bulunuyoruz." - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Onların Evi Deniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, düşen toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yolun bir bölümü tamamen ulaşıma kapanırken, güvenlik önlemleri alınarak temizlik çalışmaları başlatıldı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement