Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları - Son Dakika
Yerel

Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları

AK Parti Gaziantep Milletvekili Koçer: "Eylem planlarının ülkemiz ve insanımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum"

19.12.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları'nın 2. paketinin de bilhassa kamuda çok ciddi manada değişim ve dönüşüme zemin hazırladığını bildirdi.

Koçer, yaptığı yazılı açıklada, gerek birinci paket gerekse 7 başlıklı ikinci paketin  insan odaklı kalkınma anlayışıyla hazırlanmış bir kalkınma planına yakışan, tamamlayıcı, kalkınma planını efektif kılan eylem planları olduğunu belirtti.

Planın Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınma sürecine hizmet edecek olan bütüncül, kapsayıcı ve çok boyutlu bakış açılarına sahip olduğunu ifade eden Koçer, şunları kaydetti:

"Sektörel ve sektörler arası bir yaklaşımla hazırlanan ve beş yıl içinde sonuçlandırılması öngörülen bu programların

ülkemizin yapısal dönüşümü ve yeni bir atılım sağlaması yolunda ciddi katkısı olacağına inanıyorum. Hem 2023 vizyonu hem de Onuncu Kalkınma Planı hedeflerine ulaşabilmek açısından son derece önemi haiz 1300'e yakın eylem içeren planların 2. paketi; ülkemizin yüksek ve istikrarlı büyüme hedefine yönelik olarak Kalkınma Planı döneminde sürdürülecek öncelikli yapısal reform uygulamalarını içermektedir. Onuncu Kalkınma Planı için adeta birer yol haritası niteliğinde olan gerek birinci gerekse ikinci pakette yer alan eylem planlarının ülkemiz ve insanımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement