Onur Kıvrak Sezonu Kapattı! - Son Dakika
Spor

Onur Kıvrak Sezonu Kapattı!

Legia maçında sakatlanan Trabzonspor'un milli kalecisinin, sol diz ön çarpaz bağları koptu, en az 6 ay yok.

04.10.2014 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor'un Avrupa Ligi'nde Legia Varşova'ya 1-0 yenildiği maçın 64. dakikasında sakatlanan kaleci Onur Kıvrak'ın dün yapılan kontrollerinden çıkan sonuç, hem bordo- mavilileri hem de milli takım yetkililerini şok etti. Sol diz ön çapraz bağlarında kopma meydana gelen 26 yaşındaki kalecinin 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Onur da ameliyat istedi

Onur'un sağlık durumu hakkında bir açıklama yapan kulüp doktoru Hakan Bozdoğan, tedavi yöntemleri üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını ve milli kalecinin de fikrini alarak ameliyata karar verdiklerini belirtti. Operasyonun iyi geçmesi halinde Onur 6 ay sonra (Mart sonu gibi) ancak antrenmanlara başlayabileceğini söyledi.

Gözler Fatih'te

Onur'un sakatlığının ardından gözler yedek kalecilere çevrildi. Geçen sezon başında 1461 Trabzon'dan transfer edilen ancak sadece bir lig maçında görev yapabilen 28 yaşındaki Fatih Öztürk, Trabzonspor'un ikinci kalecisi konumunda. Legia maçında Onur'un yerine giren Fatih'in performansı merak konusu.

Onur'un veliahtı İbrahim

Trabzonspor'da Onur'un veliahtı olarak 19 yaşındaki İbrahim Demir gösteriliyor. Genç kaleciden her fırsatta övgüyle bahseden teknik direktör Halilhodzic, Trabzonspor ile sözleşme imzaladıktan kısa bir süre sonra yöneticilerle bir görüşme yaparak, İbrahim Demir'in yıllık aldığı ücrette iyileştirme yaptırmıştı. Onur'un sakatlığının ciddi oluşunun kesinleşmesinin ardından bordo-mavili kulüp 1996 doğumlu genç altyapı kalecisi Uğurcan Çakır ile 5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Sezon başından itibaren tüm kamplara katılan Uğurcan, A takımla antrenmanlara çıkıyor.

Milli Takım için kayıp

Onur'un sakatlığı A Milli Futbol Takımı için de büyük şok oldu. Fatih Terim, son İzlanda maçında tercihini Trabzonspor forması giyen yetenekli kaleciden yana kullanmıştı. 10 Ekim'de İstanbul'da Çek Cumhuriyeti, 13 Ekim'de ise deplasmanda Letonya ile oynanacak maçlar öncesi Terim, İzlanda kadrosuna almadığı Fenerbahçeli Volkan Demirel'e milli davetiye gönderdi.

İlki 229 gün sürmüştü

Legia Varşova maçında sol diz ön çapraz bağlarından sakatlanan Onur Kıvrak, daha önce de aynı problemi yaşamıştı. 2010- 2011 sezonunda Kasımpaşa ile oynanan mücadelede çıktığı hava topunda sağ diz ön çapraz bağlarını yırtan milli kaleci tam 229 gün sonra sahalara dönebilmişti. Son 5 sezonda 5 sakatlık yaşayan tecrübeli kaleci, toplamda 29 maç kaçırdı.

Sabah

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Onur Kıvrak Sezonu Kapattı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement