Op.dr. Büyüksoy; Burun Şekil Bozuklukları Ruhsal Sağlığı da Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

Op.dr. Büyüksoy; Burun Şekil Bozuklukları Ruhsal Sağlığı da Etkiliyor

Op.dr. Büyüksoy; Burun Şekil Bozuklukları Ruhsal Sağlığı da Etkiliyor

Samsun'da KBB uzmanı Op.Dr. Vural Büyüksoy, havayı ısıtmak, nemlendirmek, temizlemek ve oksijenlendirmek gibi önemli görevleri bulunan burunun şekil bozukluğu, insanların hem fiziksel, hem de ruhsal olarak sağlığını etkilediğini söyledi.

19.01.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da KBB uzmanı Op.Dr. Vural Büyüksoy, havayı ısıtmak, nemlendirmek, temizlemek ve oksijenlendirmek gibi önemli görevleri bulunan burunun şekil bozukluğu, insanların hem fiziksel, hem de ruhsal olarak sağlığını etkilediğini söyledi.

Tüm doku ve organlarda olduğu gibi ilerleyen yaşta burunda da önemli değişimler görüldüğünü, bu değişimlerin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini belirten, Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op.Dr.Vural Büyüksoy, şöyle dedi:

"Yüzümüzün ortasında yer alan burunun görevi akciğerlere giden havayı ısıtmak, nemlendirmek, temizlemek ve oksijenlendirmektir. Burun sağlıklı nefes almanın yanında yüz estetik görünümünün de en çarpıcı noktasıdır. Burun şekil bozuklukları hastanın fiziksel sağlığını etkilerken şekil bozuklukları da ruhsal sağlığını etkilemektedir. Bu sonuçla şüphesiz ki, burun yüzün çok önemi bir parçasıdır. Yüzün geri kalanı ile uyumlu olan bir burun bütünlük oluşturur ve dikkat çekmez. Uyumlu olmayan bir burun ise dikkat çeker. Çünkü burun odak noktadır, herhangi küçük bir bozukluk büyür ve öz-imajı değiştirebilir, bu sebeple burnun görünümüde çok önemlidir. Fakat nefes almada zorluk çekiyor, sabah kalktığınızda kendinizi dinlenmemiş hissediyorsanız, en küçük bir yokuş çıkarken nefes nefese kalıyorsanız, burun şekil bozukluğunuz varsa bir Kulak Burun Boğaz muayenesi zorunlu hale gelmiştir."

Op.Dr.Vural Büyüksoy, hastalarımız genellikle, burunun yüze göre geniş veya uzunluğu, burun kemiği kırık ya da eğriliğinden, kaza veya darbe gibi bir nedenlerle şekil değiştiğinden yakındığını anlattı. Op.Dr. Büyüksoy, "Hastalar burunun iki tarafında gözle görülür bir asimetri bulunduğundan, yan profilden bakıldığında burun ucu düşüklüğünden, burun delikleri burnun genel şekline uygun olmadığından yakınıyor. Burun ile dudak arasındaki açı çok dar veya çok genişliğinden, burun sırtında kemer yapısı olmasından bize başvuruyor, yaptığımız muayeneler sonucunda hasta için hem fiziksel hemde ruhsal olarak sağlığını etkiliyor ise ameliyat olup olamacağına karar veriyoruz" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Op.dr. Büyüksoy; Burun Şekil Bozuklukları Ruhsal Sağlığı da Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement