Op.Dr. Cem Atik : 'KALBİNİZ Ferah Olsun' - Son Dakika
Güncel

Op.Dr. Cem Atik : 'KALBİNİZ Ferah Olsun'

Hastanemizde 3 yıldır görev yapmakta olan kalp ve damar uzmanı Op.Dr. Cem ATİK ile geçen 3 yıl ile ilgili kısa bir sohbet yaptık.

17.12.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dr. ATİK; Geçen 3 yılda Osmaniye Özel Yeni hayat hastanesinde beraber çalıştığım Op. Dr. M.Kazım Berköz ve kısa bir süre beraber çalışma fırsatı bulduğum Op. Dr. Erdoğan Demiray'a teşekkür ederek başlamak isterim. Kalp cerrahisi bir ekip işidir. Bizimde 3 yıldaki başarımızın en büyük sebebi artık bir aile gibi olan ameliyathane ekibi ve yoğun bakım destek ekibi olmuştur. Bu 3 yılda ve inşallah gelecek yıllarda Osmaniye ili ve çevre illerden gelen hastalarla yeniden bölgenin kalp cerrahisi üzerine olan güvenini sağladığımıza inanıyorum.

-Bu üç yıla neler sığdırdınız?

Yaklaşık 700 açık kalp ameliyatı , 250 lazerle varis ameliyatı, 100'e yakın periferik damar ameliyatı ve yaklaşık 100 yakın diyaliz hastasına geçici ve kalıcı kateter yerleştirilmesi ve fistül açılması ameliyatını gerçekleştirdik.
Peki Osmaniye Özel Yeni Hayat Hastanesi'ne getirdiğiniz yenilikler neler oldu?
Çalıştığım sürece ve bundan sonra imkanlar dahilinde amacım Türkiye'de yapılıyorsa Osmaniye'de yapılmalı, Osmaniye'de yapılıyorsa Yeni hayat hastanesi kalp ve damar cerrahisi kliniğinde yapılmasıdır. O yüzden 2011 Aralık ayından itibaren Osmaniye ili kalp ve damar cerrahisi alanında yeniliklerle karşılaştı.
1. Ocak 2012 yılından itibaren ilk kez lazerle varis ameliyatı başladı ve şu anda 250 'den fazla hastamız bu yenilikçi ve kolay yöntemle ameliyat edildi.
2. Eylül 2012 yılında ilk kez genç bir hastamıza Aort diseksiyonu ( yani büyük damar yırtılması) nedeniyle operasyonu uygulandı ve bu gerçekten zor ve ölüm oranı çok yüksek olan bu hastalık sebebiyle 22 hastamız ameliyat edilmiştir.
3. Mart 2012 yılında ilk kez göğüs kafesi açılmadan mitral kapak replasmanı yapıldı ve 3 hastamızı bu yöntemle ameliyat ettik
4. Kasım 2012 yılında ilk kez göğüs kafesi açılmadan 20 yaşındaki genç bir hastamıza aort kapak replasmanı yapıldı ve 2 hastamızı bu yöntemle ameliyat ettik.
5. Eylül 2014 yılında Abdominal aort anevrizması( karın ana atardamarında genişleme) nedeniyle ilk kez bir hastamıza stentle aort onarımı ameliyatı uyguladık.
6. Kasım 2014 yılında ilk kez iki hastamıza Kalp ritim bozukluğu ve kapak hastalığı sebebiyle kalp ritmini düzeltme ameliyatı( ablasyon) uyguladık.
7. 2012 yılında yerel bir gazete tarafından yılın altın adamı ödülüne layık görüldük.
Yani Osmaniye Özel Yeni Hayat Hastanesinde imkanlar dahilinde kalp cerrahisinde yapılması gereken tüm ameliyatlar büyük bir başarı ve büyük bir özenle yapılmakta ve yapılmaya devam etmektedir.
-Peki Bu Yenilikler Osmaniye iliyle sınırlı mı kalmıştır?
Tabiki hayır 2012 -2014 yılları arasında TÜRKİYE ve
YURT DIŞINDAKİ DERGİ VE KONGRELERDE YAYINLANAN;
• 4 MAKALE ( 2 makale yurt dışı dergilerde yayınlandı)
• 4 SÖZEL BİLDİRİ
• 6 POSTER BİLDİRİSİ İLE HASTANEMİZ VE OSMANİYE İLİNİ TEMSİL ETTİK.
Bu süre zarfında bölgesel bir toplantıda ve ulusal kongrede yeni tekniklerle ilgili konuşmacı olarak katıldık.

Gelecekle ilgili kalp cerrahisindeki yenilikler neler olacaktır?
Şu anda sadece belli üniversite hastanelerinde yapılmasına izin verilen stentle kapak ameliyatları artık daha yaygın hale geleceğini ve ilimizde de yapılacağını düşünüyorum, Ayrıca yine yüksek maliyeti nedeniyle sadece belli hastanelerde bulunan robotla kalp cerrahisinin maliyetlerinin azaltılmasıyla beraber yaygınlaşağını düşünüyorum. Artık bizimde son zamanlarda başladığımız küçük kesilerle kalp ameliyatlarının giderek yaygınlaşağını düşünmekteyim.
Son olarak ne söylemek istersiniz?
Son olarak bu üç yılda beraber çalıştığımız tüm ekip arkadaşlarımın her birine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Son üç yılda Osmaniye özel yeni hayat hastanesi kalp ve damar cerrahisi kliniği bu denli zor ve özellikli ameliyatlara rağmen Türkiye'deki diğer özel hastanelerin başarı oranlarıyla aynı seviyede başarı oranına yükselmiştir.
Yazının başlığında da söylediğim gibi artık Osmaniye ili ve çevre illerin ( yani Urfa'dan bile gelen hastalarımız var artık!) kalp cerrahisinde yeniden güvenleri tazeledik.
Osmaniye Özel Yeni Hastanesinde KALBİNİZ FERAH OLSUN…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Op.Dr. Cem Atik : 'KALBİNİZ Ferah Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement