Opec'in Üretim Sınırlandırdığına İlişkin Haberle Petrol 50 Dolara Yaklaştı - Son Dakika
Güncel

Opec'in Üretim Sınırlandırdığına İlişkin Haberle Petrol 50 Dolara Yaklaştı

Opec\'in Üretim Sınırlandırdığına İlişkin Haberle Petrol 50 Dolara Yaklaştı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretimini sınırlama konusunda anlaşmaya vardığına ilişkin haberler üzerine, petrol fiyatları 50 dolara yaklaştı.

30.11.2016 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol üretimini sınırlama konusunda anlaşmaya vardığına ilişkin haberler üzerine, petrol fiyatları 50 dolara yaklaştı.

Viyana'daki toplantıda, OPEC'in 2008 yılından bu yana ilk defa petrol üretiminin sınırlandırılması konusunda anlaşmaya vardığına ilişkin haberler, güne 45 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatını 49.12 dolara kadar yükseltti. Piyasa işlemcilerine göre, anlaşmanın ayrıntılarına ilişkin bir bilgi bulunmaması nedeniyle, fiyatlardaki yukarı yönlü hareket sınırlı kaldı.

Irak Petrol Bakanı Jabbar al-Luaibi, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, petrol üretiminin azaltılması nedeniyle varil başına 55 doların üzerine tırmanabileceğini dile getirmişti.

Katar Enerji ve Endüstri Bakanı ve OPEC Konferansı Başkanı Mohammed bin Salih es-Sede, toplantının açılış konuşmasında, "28 Eylül'de Cezayir'de yapılan toplantıda, petrol piyasasının yeniden dengelenmesi için petrol üretimini günlük 32,5 ile 33 milyon varil aralığında sınırlama" kararı aldıklarını anımsatmıştı.

Yine toplantı açılışında konuşan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji Bakanı Suheyl el Mezuri ise hedeflerinin Cezayir anlaşmasını uygulamak olduğunu belirterek, "Dengeli bir piyasaya kavuşmak istiyorsak, üretim kesintisini kabul etmek zorundayız" dedi.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene de toplantıda anlaşma sağlanacağı konusunda umutlu olduğunu ifade ederken, "İran için bir azaltma söz konusu değil" dedi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Opec'in Üretim Sınırlandırdığına İlişkin Haberle Petrol 50 Dolara Yaklaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement