Operasyon Bölgesinde Çatışma: 2 Şehit - Son Dakika
Güncel

Operasyon Bölgesinde Çatışma: 2 Şehit

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan 3 askerden 2'si şehit oldu.

09.08.2016 22:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliğince, bugün aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu PKK mensuplarına yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle Lice, Silvan, Kulp ve Hazro ilçeleri kırsalında yer alan 13 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yasağın ardından başlatılan operasyonda, Kulp ilçesine bağlı Demirli köyü kırsalında güvenlik güçleri, teröristler ile yakın temas sağlamış ve çıkan çatışmada 3 asker yaralanmıştı.

HASTANEDE ŞEHİT DÜŞTÜLER

Helikopter ile Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 2'si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bölgede operasyon sürüyor.

YÜKSEKOVA'DA PATLAYICIYLA SALDIRDILAR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırı sonucu 5 asker yaralandı.

5 ASKER YARALANDI

Edinilen bilgiye göre, ilçeye 10 kilometre uzaklığında bulunan Başbulak yol ayrımında, askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Meydana gelen patlama sonucu 5 asker yaralandı. Yaralı askerler Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, saldırı sonrası güvenlik güçlerince bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yaprak köyü bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik olarak yapılan operasyonlarda arama tarama faaliyeti yürüten askerlere bir terörist grup tarafından saldırı düzenlendi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Operasyon Bölgesinde Çatışma: 2 Şehit - Son Dakika


Advertisement