Operasyonda Fenomen Olan Emniyet Müdürü'nün Kardeşi Konuştu - Son Dakika
Güncel

Operasyonda Fenomen Olan Emniyet Müdürü'nün Kardeşi Konuştu

Operasyonda Fenomen Olan Emniyet Müdürü\'nün Kardeşi Konuştu

Haram lokam yemedim diyerek fenomen olan Hayati Başdağ'ın kardeşi, "Ne teklifler geldi ama abim hepsini geri çevirdi. Kabul etseydi villalarda otururdu" dedi.

24.07.2014 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22 Temmuz gecesi gözaltına alınan Emniyet Müdürü Hayati Başdağ elleri kelepçeli verdiği poz sonrası sosyal medyada fenomen oldu.

"Haram yemedik, hırsızlık yapmadık, bize verilen görevi yaptık" diyen polislerden bir tanesinin iki kısa cümlelik açıklaması sosyal medyada dünden beri günün konusu oldu. Emniyet Müdürü Hayati Başdağ'ın "Haram Lokma Yemedim" sözü şimdiden bu operasyonun fenomen sloganı haline geldi.

"Haram Lokam Yemedim" diyen Hayati Başdağ'ın kardeşi, "Bu bir linç operasyonudur ve en başından beri hukukusuz." dedi.

Böyle bir operasyonu beklediklerini ifade eden Başdağ, "Abime güveniyoruz, haram lokma yemedi. Ne teklifler geldi ama abim hepsini geri çevirdi. Eğer o teklifleri kabul etseydi bugün yatlarda gezer, villalarda otururdu ama abim hepsini reddetti." dedi.

İşte "Haram lokma yemedim" diyen Hayati Başdağ'ın kardeşinin yaptığı o açıklamalar...

"Bu bir linç operasyonudur ve en başından beri hukukusuz. Çünkü hiçbir yerde görülmemiştir ki gece 1 buçukta insanların böyle alınıp kelepçelenip, bu şekilde belgesiz ve aradan bu kadar zaman sonra bir mizan kurulup insanlara bu kadar iftara atarak bir şey yapılamaz, yapılmaması gerekiyordu.

Operasyon neden şimdi yapıldı?

Öncelikle bu operasyon çeşitli yapıların köşeye sıkıştığını gösteriyor. Daha çok tükendiklerini gösteriyor. Köşeye sıkıştıkları için gündemi çok daha farklı bir algı yöntemiyle yine böyle seçim öncesi oyları kemikleştirmeye çalışılıyor. Bu tamamen siyasi bir operasyondur.

Sosyal medyada fenomen oldu!

Öncelikle bundan onur duyuyoruz. Bu mesele kesinlikle kişi, şahıs ve grup üzerinde değildir. Bu mesele 'Anadolu büyüklüğündeki dava taşını asıl gediğine koyan' insanların meselesidir. Bu operasyonda o insanlara yapılmış bir darbedir.

Bu (ellerin havaya kaldırılması) bir masumiyetin temsiliyetidir. Aynı zamanda 'bize boyun eğdiremezsiniz'in de bir temsilidir.

Ailenin ilk tepkisi nasıl oldu?

Abim evli 3 çocuk babası. Abimin eşi fedakarlık içerisinde hiçbir sıkıntı yok. En başından beri masum olduğuna inanıyoruz. Bu olayda da sonuna kadar arkasındayız. Abim 20 yıldır görevde. Yurtdışında bulundu. Başarılı operasyonlar yaptı. Tüm bu yaşananlar onların haklılığını daha çok gösteriyor.

Operasyonu bekliyorlarmıydı?

Tabi tabi böyle bir operasyonu bekliyorduk. Haklı olduğumuzu biliyorduk. Olaylar şeffaf bir şekilde meydandaydı. Herkes kaçmasınıı beklerken biz kesinlikle böyle bir şeye yanaşmadık. Çünkü haklı olan insan niye kaçsınki?

Önüne gelen teklifleri kabul etseydi villalarda otururdu?

Zaman içinde çok teklifler geldi. Bunlardan bir tanesine tenezzül etmiş olsaydık bugün hiç birimiz borç içinde olmaz, villalarda oturur daha güzel imkanlar içinde olurduk. Abim kirada oturuyor. Kendi evi yok. Rahmetli babam esnaftı, annem evhanımı. Abimin eşi de çalışmıyor. Abimin masum olduğununa inanıyoruz ve sonuna kadar arkasındayız...

Son durum ne?

Şuana kadar hiçbir işlem yapılmadı. Boşboş bekletiyorlar. (Kaynak: aktifhaber)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Operasyonda Fenomen Olan Emniyet Müdürü'nün Kardeşi Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • recep: usulsüz bir şekilde insanları dinliyceksin. . uyduruk delil üreteceksin cıkıp haram yemedim diyceksin. . vay anasına yaavv. . yedik. . 13 33 Yanıtla
  • 1453 kartalları: BU KEMALISTLER NEKADAR DÖNEK ÇIKTI PAŞALARI İÇERİ ALINCA KÖTÜ POLİS TAYYIP DÜŞMANLARI OLUNCA İYİ POLİS 7 26 Yanıtla
  • recep: siz ki!!!! dışilerindeki bir toplandıyı dinleyip servis eden kişilerden değilmisiniz yoksa eroin kaçakcılarından soyutladınız paralar. . ben olsam konuşmam sineye cekerim. . o bayramlar bitti hesap verme zamanı geldi 7 23 Yanıtla
  • aslan: arkadaşlar bu insanların simalarına baksanıza ben inanmıyorum. akp kurulduğundan bu yana hep oy verdim vermeyede devam edecem ama bu insanlar namusları ve şerefleriyle devletine sadık kalan insanlardır. paralel devlet diye bişey yok. . . . . 26 1 Yanıtla
  • menemen: Konu nerde oturduğu nerde gezdiği değilki bunların. Konu devleti yıkmaya çalışmak, devlet içinde devlet olmak. Pensilvanyadan aldıkları emirlerle ülkeye deprem yaşatıp 100 yıl öncesine götürmek. Bu kadar basite indirmeyin, yaptıklarının hesabını seve seve verecekler. Silivri tatil köyü bunları bekler. Bırakın şimdi fenomeni menemeni ! 5 15 Yanıtla
  • SELEMCAN: ŞİMDİ SENİN KARDEŞİN GİBİ FETULLAH ZEDE COK EMNİYET BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM RESMİ KURUMLARDA ALLAH DEDİ KANDIRDI MİLLETİ VATAN MİLLET SAKARYADAN İŞ YAPTIRDI PEKİ ABİN BU KADAR DÜRÜSTTE NEDEN SÖLEMİYOR KİMİN EMİR VERDİĞİNİ Haram yemedik, hırsızlık yapmadık, bize verilen görevi yaptık İŞTE BUNU DİYORUM GÖREVİ VEREN KİM HİÇMİ DÜŞÜNMEDİN BİRGÜN BENİMDE İPİMİ ÇEKERLER DİYE KURTARSIN PENSİLVANYA NE DİYELİM YAZIK OLMUŞ GERÇEKTEN. . . 10 7 Yanıtla
  • mert: beyin bedava. . . 0 0
  • 1453 kartalları: Gezi zekalı Muhsin ne alaka şimdi nasıl mantık 0 0
  • qwes: sen gönder oğlunu kızını feme gör bakalım var mı yok mu 0 0
  • mert: akp nin peşinde takılıp, yalanlarına inanıp nu masum insanları iftara yoluyla içeri tıkmaya çalışanlar ve siz akp ciler ALLAH SİZİ ISLAH ETSİN. . . hala gerçekleri görmüyorsunuz ya. . . 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement