Operasyonlar Askıda! Türkiye, Artık IŞİD'i Suriye'de Vurmayacak - Son Dakika
Güncel

Operasyonlar Askıda! Türkiye, Artık IŞİD'i Suriye'de Vurmayacak

Türkiye, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon kapsamında Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonlarını askıya aldı.

27.11.2015 13:15  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin, Rus Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağının sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile düşürülmesinin ardından, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon kapsamında Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonlarını askıya aldığı iddia edildi.

Hurriyet Daily News'ten Deniz Zeyrek'in haberine göre, Rus ve Türk yetkililer arasında varılan karşılıklı anlaşma kapsamında, IŞİD karşıtı koalisyonun operasyonlarına katılan Türk uçaklarının, Suriye'deki faaliyetleri askıya alındı. Adının gizli tutulması isteyen yetkili, Rusya'nın da Suriye'nin Türkiye sınırına yakın noktalarında düzenlediği hava operasyonlarını durduracağını aktardı.

Haberde ayrıca, Rusya ile Türkiye arasındaki görüşmede 'gerilimin düşürülmesi için karşılıklı diyalog kanalları açılana dek, benzer bir olayın yaşanmaması için mümkün olduğunda dikkatli davranılması' konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

"TÜRKİYE'NİN UYARILARI HEM RUSLARA HEM DE ABD'LİLERE İLETİLİYOR"

Rusya Hava Kuvvetleri yetkililerinin, 15 Ekim'de Ankara'ya gerçekleştirdiği seyahatin de hatırlatıldığı habere göre, kaynak şunları söyledi:

"Rusya, 15 Ekim'deki görüşmelerde, 'Suriye'de tek bir kanal kullanıyoruz. Sorunları engellemek için bu kanal üzerinden bize uyarılarınızı iletin' mesajı vermişti. Bunu kabul ettik ve o günden bu yana bu kanal aracılığı ile uyarılarımızı ilettik. Bu kanal, ABD Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılıyor. Türkiye'nin uyarıları hem (Suriye'deki) Rus hava üssüne hem de İncirlik Hava Üssü'ndeki ABD'lilere gönderiliyor."

"UÇAKLARDAN BİRİ GELDİ DÖNDÜ"

Zeyrek'e konuşan bir başka kaynak ise Ruslarla yapılan anlaşmaya rağmen, 24 Kasım günü bu kanalın kullanılmadığını söyledi. Türk pilotlarının Su-24 tipi savaş uçağını Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait olduğunu düşündüğünü ve angajman kurallarına göre hareket ettiğini savunan kaynak, "Uçaklardan biri geri döndü ancak Hatay'a yönelen diğer uçak F-16'lar tarafından düşürüldü" dedi.

RUSYA'DAN 2 FLAŞ HAMLE GELMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Türkiye'nin Suriye'deki askeri uçuşlarını askıya almasından önce dün Rusya'dan iki flaş hamle gelmişti. İlk hamle Rusya'nın 400 kilometre menzilli S-400 füzelerini Suriye'ye göndermesi olmuştu. İkinci hamle ise akşam saatlerinde gelmişti. Rusya, akşam saatlerinde Türkiye ile tüm askeri ilişkilerini askıya almıştı. Hatta bunun içerisinde Suriye'de hava yolu kazalarını önlemek için kurulan 'kırmızı hat' bile vardı.

Operasyonlar Askıda! Türkiye, Artık IŞİD\'i Suriye\'de Vurmayacak

Son Dakika Güncel Operasyonlar Askıda! Türkiye, Artık IŞİD'i Suriye'de Vurmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • türkün gücü: ne oldu yemedimi nerde o türkün gücü bir görsek tabi sitin gücünüz bir kürtlere yeter icinizde birde sözde kardeşiz kurtuluş savaşini beraber girdik ülkeyi kurtardik işgalde şimdide ya sev ya terk et sizi zavallilar 17 11 Yanıtla
  • RUSYA HAKLI: Kendi uçağımız düşürüldüğünde, gemimiz istila edildiğinde fırtınalar koparmadıkmı? Şimdi niye böyleyiz. Biz ermenileri katlederken iyi, israil filistine mermi sıkınca zulüm! Biz orta asyadan gelip avrupalıyı yurdundan edince FETİH! Avrupalı çanakkaleye izmire urfaya girince İŞGAL! Tarihten bu yana iyi öğrenmişiz kendimiz haklı bulmayı. Biraz kendimize batıralım iğneyi. Türkçülük böyle olmaz 12 16 Yanıtla
  • zalim: Halhalah zatan yardım ediyordu kimi aptal yerine kuyursunuZ 24 2 Yanıtla
  • doğubayazıtlı: sen ne zaman ışide vurdun ki be yalan tc asla işidle savaşmadı. Tc hükümetinin kendisi ışiddir. 17 6 Yanıtla
  • Rsya geldi: Oyun bitti erdoğan rusya geliyor :) 12 9 Yanıtla
  • hakan: türkiyenin işidi vurduğu falan yok işidle mücadele eden kürtleri vuruyor 11 10 Yanıtla
  • PILLOW FIGHTER: PYDYİ VURUN! AFRİNİ MESELA! BU ONLARA VERİLECEK EN GÜZEL CEVAP OLUR! 10 11 Yanıtla
  • 4444: ne zaman vurmuştuki ara versin 11 10 Yanıtla
  • Nötrizm: Kim Pkk şerefsizini vurursa vursun bizim düşmanımız olamaz. Rusya dediğin Sovyetlerden kalma gücünü ispatlamaya çalışan şımarık Toplum olup çıktı. Erdoğan ilk defa yapması gerekeni yaptı ve geri adım atmadı. Ülkeni Düşün çıkarlarını değil!!! 11 7 Yanıtla
  • osman: ne zaman ışıdı vurduki. 14 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.


Advertisement