Umut Oran: AK Parti Asla ve Asla Bir Daha İktidar Olamayacak - Son Dakika
Politika

Umut Oran: AK Parti Asla ve Asla Bir Daha İktidar Olamayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "AK Parti asla ve asla tek başına bir daha iktidar olamayacaktır." dedi.

27.03.2014 21:28  Güncelleme: 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "AK Parti asla ve asla tek başına bir daha iktidar olamayacaktır. Elimizdeki son anketler, güncel anketler CHP'nin oyu 32.77'dir. AK Parti'nin oyu 38'dir" dedi.

Partisinin Bolu İl Başkanlığını ziyaret eden Oran, burada yaptığı açıklamada, Bolu'da bu hafta içerisinde iki yerel gazetenin kapatılmasının kamuoyuna yansıdığını belirterek, bu olayın üzücü olduğunu söyledi.

"Bolu'daki bu yasakçı, baskıcı mantık, bu zorbalık, bu özgürlük ve demokrasi düşmanlığı, aslında korkaklığın bir sonucu" diyen Oran, "Bu durum korkaklığın bir göstergesi. Korkak insanlar ancak kapatırlar, asarlar, keserler. Korkak insanlarda bu tür davranışlar görülür. Bolu'nun tarihinde zalimliği, zorbalığı temsil eden 'Bolu Beyi' var ama aynı zamanda Bolu'nun tarihinde de Köroğlu var. Köroğlu da dürüstlüğü, mertliği, halkı temsil eden bir kahramandır. AK Parti, Erdoğan ve onun uzantıları tarihe 'Bolu Beyi' gibi zalim, diktatör olarak geçecekler. Onlar 'zalimliğin, zorbalığın simgesi' olarak siyaset tarihine geçecekler" ifadesini kullandı.

Oran, sosyal medyada yaklaşık 40 milyon kişinin görüşlerini paylaştığını belirterek, " Twitter, Facebook ve Youtube ile 40 milyon yurttaşımızın bir araya geldiği, görüşlerini paylaştığı, buluştuğu büyük bir mecra, büyük bir meydan esasında. Önce mahkeme kararını bile doğru anlamadan, yani bir iki sitenin yasaklanması gerekirken mahkeme kararını bile aşan bir kararla toptan yasakladı. Hafta içerisinde idari mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ama hala şu anda yasak kalkmadı" diye konuştu.

AK Parti iktidarı, AK Parti'nin Genel Başkanının suç işlediğini savunan Oran, "Çünkü bir idari mahkeme kararı var. Zaten daha evvelki mahkeme kararı da siteyi toptan kapatma anlamına gelmiyor. Yani hem yasağı getirirken suç işledi hukuken hem de şu anda mahkeme kararına rağmen, yürütmeyi durdurma kararına rağmen hala devam ediyor olması ikinci bir suç işliyor" dedi.

Oran, yapılanların korkudan kaynaklandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir insan seçime bir hafta kala oyları düşerken, 40 milyon seçmeni neden karşısına alır. Bizdeki veriler onda da var. Bir siyasetçinin siyasi intiharı anlamına gelir 40 milyonu karşısına alması, onu yasaklaması. Bu onun zihniyetinden mi ileri geliyor, yasakçı, baskıcı zihniyetinden mi ileri geliyor, yoksa korkaklığından mı ileri geliyor? Bence her ikisi ama en önemlisi, korkacak çok önemli ortada bazı gerçeklerin olması. Bu gerçekler er veya geç mutlaka toplum tarafından bilinecek, seçimden önce de olabilir. Seçimden sonra da olabilir. Her an olabilir."

- "Tazminat davası açtım"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, 4 yıl önceki genel başkanlarıyla ilgili bir iddianın ortaya atıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Dört yıl geçti. Gıkını bile çıkarmadı. Bugünkü ses kaydı iddiası, görüntü iddiaları servis edenin, belki çekim yapanın, kendi talimatları ile yaptırdığı böyle bir görüntü var. Şu anda böyle bir ses kaydı var. Aynı şey MHP'nin başına geldi. İktidar partisinin şu anda bir yöneticisi, sanırım Genel Başkan Yardımcısı konumunda bir kişi, bu hafta içerisinde çıktı dedi ki, 'sayın Deniz Baykal ile ilgili yapılan operasyonu biz biliyoruz' Bununla ilgili gerçekleri yakında açıklayacağız ve benim de adımı karıştırarak, benim de bu işin içinde olduğumu ifade etti. Muazzam bir iddia, muazzam bir iftira. Hemen kendisi ile ilgili suç duyurunda bulundum. Tazminat davasını açtım ve hukuk ona gereken cezayı verecek."

Söz konusu açıklamaların doğrudan ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısını da hedef gösterdiğini dile getiren Oran, olayın bütününe bakıldığında bunun çok önemli olduğunu söyledi.

Oran, yerel seçimlere çok az bir zaman kaldığını ve çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, son bir aydır Türkiye'nin 30'a yakın farklı bölgesine gittiğini kaydetti.

Yaptığı gözlemlerde halkın ülkede olup bitenden haberdar olduğunu vurgulayan Oran, şöyle konuştu:

"Bu halk yolsuzluğun üstünün kapanma çalışmalarından, burada kanunsuz yapılan uygulamalardan, polislerin ve savcıların sürülmesinden haberdar. Artık halkın aklında, vicdanında ve toplumun her tarafında bütün benliğinde ayakkabı kutusu, çelik para kasası ve para sayma makinesi işlenmiş. Bunu hiçbir güç, hiç kimse sökemez. Toplum, hukuka müdahale yapıldığından haberdar. Şu anda iktidarın kanunsuz emirlerle hukuku hiçe saydığını ve hukuka müdahale yaptığını net olarak görüyor. Toplum, medyaya müdahale yapıldığını çok net görüyor. Sosyal medyaya getirilen yasakları toplumun yüzde 94'ü biliyor."

- "AK Parti, bir daha tek başına iktidar olamayacaktır"

Oran, AK Parti'ye oy veren her 2 seçmenden bir tanesinin bile bu konudan muzdarip olduğunu belirterek, seçmenlerin bu konuda AK Parti'yi eleştirdiğini söyledi.

AK Parti iktidarının 30 Mart günü biteceğini ifade eden Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti asla ve asla tek başına bir daha iktidar olamayacaktır. Bu bir genel seçim değildi ama artık bu bir genel seçim havasındadır. Elimizdeki son anketler, güncel anketler CHP'nin oyu 32.77'dir. AK Parti'nin oyu 38'dir. Ondan sonra devam ediyor. İlk defa 2011 seçimleri ile 2014 seçimleri arasında 3 yıl içerisinde AK Parti erimiştir. Aradaki 24 makas tek haneli makasa inmiştir. AK Parti aşağı yukarı yüzde 49 olan oyunu bugün yüzde 38'ye düşürmüştür. Artık azınlık partisidir. AK Parti'nin çöküşünü çok net olarak ortaya koymaktadır. Türkiye'de bu iktidarı tek başına yerelde ve genelde indirebilecek mücadele edebilecek bir tek parti var o da CHP'dir. CHP'nin toplum Türkiye'nin birleştirici gücü olarak artık görüyor. Bu konuyu kabullenmiş."

Umut Oran: AK Parti Asla ve Asla Bir Daha İktidar Olamayacak
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Umut Oran: AK Parti Asla ve Asla Bir Daha İktidar Olamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • muallapsk: Sen kim oluyorsunda halk adına karar veriyorsun? Siz olsaydınız on senedir başta herşey daha iyi mi olacaktı? Bu küçümsediğiniz ve oyuna bile saygı duymadığınız vatandaşın gönlüne onun gibi girebilen oldu mu 50 yıldan bu yana? Siz bunu bile küçümseyerek ülkeyi yönetebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Onun geç de olsa farkederek kutulmaya çalıştığı karanlık cendere size desteği karagözünüz için mi verecek sanıyorsunuz? Önce seviyeli muhalefet olmayı öğrenin, sonra iktidarı belki hak edersiniz.Muhalefet demek vatana zarar vererek sandalye kavgası yapmak demek değildir.Düşünüyorum,acaba,başbakandan alınmak istenen koltuk, Kılıçtaroğlu'namı söz verildi? 1 2 Yanıtla

Advertisement