Ordu Çevre Yolu Projesi - Son Dakika
Yerel

Ordu Çevre Yolu Projesi

Ordu Valisi Orhan Düzgün "Ordu Çevre Yolu" Projesi ile ilgili olarak, "Bütün hemşehrilerimizi Ordu Çevre Yolu Projesinin temel törenine bekliyoruz" dedi.

14.07.2012 13:40  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Orhan Düzgün, 15 Temmuz Pazar günü temeli atılacak "Ordu Çevre Yolu" Projesi ile ilgili olarak, "Bütün hemşehrilerimizi Ordu Çevre Yolu Projesinin temel törenine bekliyoruz" dedi.

Vali Düzgün yaptığı yazılı açıklamada, Ordu'nun en önemli projelerinden birisi olan ve Karadeniz sahil yolunda önemli bir eksikliği tamamlayacak olan Ordu Çevre Yolu temelinin, 15 Temmuz'da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı törenle atılacağını belirtti.

Açılış için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Ordu trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak bu proje özellikle Ordu iline her alanda önemli katkılar sağlayacağı bir gerçek. Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı hem Ordulularda hem de Türkiye'de geniş yankı buldu. Ama Çevre Yolu projemiz de en az onun kadar önemlidir. Hatta maliyet olarak da Ordu-Giresun Havalimanı'nın iki katı maliyetindedir. O nedenle bu proje Ordu için çok önemlidir. İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilecek çevre yolu temel atma töreninde tüm Orduluları görmekten mutluluk duyarız. Bütün hemşehrilerimizi Ordu Çevre Yolu Projesinin temel törenine bekliyoruz."

Vali Düzgün, projenin 700 iş gününde tamamlanmasının hedeflendiğini de ifade etti.

-Ordu Çevre Yolu Projesi-

15 Temmuz 2012 Pazar günü İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle temeli atılacak olan Ordu Çevre Yolu projesinde, çift tüpten oluşan 3.311 metre ve 2.020 metre olmak üzere toplam 5.331 metre uzunluğunda 2 adet tünel, bir tanesi 672 metre ve diğeri 1.198 metre olmak üzere toplam 1.980 metre uzunluğunda ve 13.5 metre genişliğinde 2 adet viyadük bulunuyor. Projede toplam yol uzunluğu ise 5 bin 316 metre.

Muhabir: Hayati Akçay

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu Çevre Yolu Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement