Ordu Çevre Yoluna Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Ordu Çevre Yoluna Kavuşuyor

Ordu Çevre Yoluna Kavuşuyor

Ordu Çevre Yolu'nun temeli 15 Temmuz'da Bakan İdris Naim Şahin ve Bakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılacak.

12.07.2012 10:21  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun en önemli projelerinden birisi olan ve Karadeniz sahil yolunda önemli bir eksikliği tamamlayacak olan Ordu Çevre Yolu'nun temeli 15 Temmuz'da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından törenle atılacak.

Ordu- Giresun Havalimanının iki katı maliyetinde olan, şehirlerarası trafiği hızlandıracak, şehiriçi trafiği rahatlatacak ve Ordu Atatürk Bulvarı'nı ticari ve kentsel açıdan bir cazibe merkezi haline getirecek olan Ordu Çevre Yolu projesinin temeli, yaklaşık 20 yıl sonra atılıyor. 1994 yılında TEMA'nın öncülüğünde Karadeniz Sahil Yolu kapsamında dolgu ve 4 şeritli karayolu yapılacak sahil kordonunu "Sahilimizi vermeyiz", "Tek yol çevre yolu" sloganlarıyla 20 bin kişiyle eylem yapan Ordulular, çevre yolu isteklerine nihayet kavuşuyor. 15 Temmuz 2012 Pazar günü İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından törenle temeli atılacak olan çevre yolunda çift tüpten oluşan 3 bin 311 metre ve 2 bin 20 metre olmak üzere toplam 5 bin 331 metre uzunluğunda 2 adet tünel, bir tanesi 672 metre ve diğeri Bin 198 metre olmak üzere toplam Bin 980 metre uzunluğunda ve 13.5 metre genişliğinde 2 adet viyadük bulunuyor. Ordu Çevre Yolunun toplam bedelinin 409 milyon TL olduğu açıklandı.

HAVAALANI YATIRIMININ İKİ KATI

Akçaova Irmağı'ndan ayrılarak Boztepe'nin altından tünelle geçen Ordu Çevre Yolu, Civil Irmağı'nı ve Sivas yolunu viyadükle geçip Ordu Üniversitesi'nden devam ederek Turnasuyu mevkiden mevcut yola birleşecek olan Ordu Çevre Yolu'nda günde ortalama 15 bin aracın geçiş yapacağı ve yılda 2.5 milyon litre akaryakıt tasarrufu sağlayacağı kaydedildi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, 700 iş gününde tamamlanması hedeflenen Ordu Çevre Yolu'nun Ordulular başta olmak üzere tüm çevre illerin önem verdiği bir proje olduğunu söyledi. Ordu trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak projenin özellikle Ordu iline her alanda önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Vali Düzgün, "Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı hem Ordulularda hem de Türkiye'de geniş yankı buldu. Ama Çevre Yolu projemiz en az onun kadar önemlidir. Hatta maliyet olarak da Ordu-Giresun Havalimanı'nın iki katı maliyetindedir. O nedenle bu proje Ordu için çok önemlidir" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu Çevre Yoluna Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement