Ordu Çöp Döküm Alanıydı Çikolata Parkı Olacak - Son Dakika
Güncel

Ordu Çöp Döküm Alanıydı Çikolata Parkı Olacak

Ordu Çöp Döküm Alanıydı Çikolata Parkı Olacak

Çöp döküm alanıydı çikolata parkı olacakORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Gülyalı İlçesi'nde 15 yıldır çöp ve moloz döküm alanı olarak kullanılan, denize sıfır 65 dönüm arsa üzerine Çikolata Parkı kuracaklarını söyledi.

14.06.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çöp döküm alanıydı çikolata parkı olacak

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, Gülyalı İlçesi'nde 15 yıldır çöp ve moloz döküm alanı olarak kullanılan, denize sıfır 65 dönüm arsa üzerine Çikolata Parkı kuracaklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Gülyalı İlçesi'nde, Ordu-Giresun Havalimanı yakınına kurulacak olan Çikolata Park Projesi çalışmalarının başladığını, projenin 3 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Ordu 'Giresun Havalimanı'ndan sonra, 8.5 milyon TL'ye mal olacak olan proje ile bölgenin daha da cazibeli bir hale geleceğini vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, 'Ordu-Giresun Havalimanı'nın hemen yanında, denize sıfır 65 dönümlük bu alanda, Türkiye'nin en güzel projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Proje içerisinde 21 butik çikolata üretim merkezi, amfi tiyatro, konferans merkezi, restoranlar, kafeterya, oyun alanları ve yürüyüş alanları olacak. Burası Havalimanıyla birlikte bölgenin cazibe merkezi, Türkiye'nin de en tatlı projelerinden birisi olacak' dedi.

Çikolata Park inşaatının bulunduğu alanın daha önceden çöp ve moloz dökülen bir yer olduğunu da hatırlatan Başkan Yılmaz şunları söyledi: 'Çikolata parkın zemin çalışmaları sırasında, arkadaşlarımız biraz teknik çalışmaya girmek durumunda kaldı. Çikolata Park'ı inşa ettiğimiz bu alan aynı zamanda Gülyalı ilçemizin 15 yıl çöpünün döküldüğü bir yer. O yüzden zemin çalışmaları sırasında biraz daha hassas davranıldı. Biz şehire çöp dökmüyor, çöp dökülen alanları rehabilite ederek, Türkiye'nin en güzel projelerini bu alanlarda uyguluyoruz. Altınordu ilçemizde 32 yıldan bu yana çöp dökülen alana uygulayacağımız Melet Kıyı projesi de bu anlamda çok önemli bir proje. Çikolatanın da hammaddesi fındık. Biz de bunu değerlendirmek istedik. Çikolata Park'ta yerli çikolata üretimini destekleyeceğiz. Avrupa'nın ilk denize dolgu Havalimanının çevresini bu proje ile hem kültürel bir merkez hem de büyük bir çikolata üretim merkezi yapacağız.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Çöp Döküm Alanıydı Çikolata Parkı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement