Ordu'da 11 Plajda 45 Cankurtaran Görev Yapacak - Son Dakika
Güncel

Ordu'da 11 Plajda 45 Cankurtaran Görev Yapacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 4 ilçede 3'ü kadınlar plajı olmak üzere toplam 11 halk plajında 45 cankurtaranın 10.00 ile 18.30 saatleri arasında görev yapacağını söyledi.

19.06.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 4 ilçede 3'ü kadınlar plajı olmak üzere toplam 11 halk plajında 45 cankurtaranın 10.00 ile 18.30 saatleri arasında görev yapacağını söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamasında, mevcut halk plajlarını düzenleyerek mavi bayraklı plaj sayısını 4'e çıkardıklarını belirtti.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) tarafından 3 jetski ve 2 zodyak bot ile boğulmalara zamanında müdahale edileceğine ifade eden Yılmaz, vatandaşlardan güvenli alanlardan denize girmelerini istedi.

Kadınlar plajlarının açılmasıyla kadınların rahat ve nezih bir ortamda denize girdiğini anlatan Yılmaz, "Kadınlar plajlarını sosyal devletin gereği olarak kadınlarımızın rahat bir yaz dönemi geçirebilmesi ve ihtiyaçlarını giderebilmesi için inşa ettik. Mesire yeri özelliğindeki kadınlar plajları, halkın özellikle yaz döneminde rahatça kullanabileceği bir mekan olmakla birlikte, spor yapabilme imkanı da sunuyor. Bayan vatandaşlarımız artık etrafı kapalı olan ve bayan görevlilerin görev yaptığı kadınlar plajında denize giriyor."

Sorunsuz bir sezon yaşanması için tüm tedbirleri aldıklarına dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu: "

"OSKEM tarafından 3 adet jetski, 2 adet zodyak bot ve 45 personel ile 11 plajda hizmet vermeye başladık. Ayrıca plajlarımızı düzenledik ve buralara yürüyüş yolları, sahil büfe, mescit, soyunma kabini, tuvalet ve can kurtaran direkleri inşa ettik. Altınordu ilçesindeki Akyazı ve Cumhuriyet Mahallesi Plajları, Ünye ilçesindeki Kırkevler Plajı ve Fatsa ilçesindeki Dolunay Plajı yapılan çalışmalar ve alınan önlemlerin ardından mavi bayrak almıştır."

Yılmaz, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalarını ve görevlilerin uyarılarını dikkate almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da 11 Plajda 45 Cankurtaran Görev Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında
    18:50 İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında

    M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Bahçelievler Yenibosna istasyonunda, etkisini artıran sağanak yağış sonucu tavandan sular akmaya başladı. İstasyonun içinde su birikintisi oluşurken, görevliler suyu tahliye etti. Yolcular kaygan zeminde yürümekte güçlük çekerken, su tahliye çalışmaları devam ediyor.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    18:50 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin ilk kısmını taşıyan tırlar, Mısır'dan Gazze'ye hareket etti. Gemiye yüklenen yardımların bir kısmı tırlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. Yardımlar, gümrükteki işlemlerden sonra Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç sahiplerine götürülmek üzere Filistin Kızılayı'na teslim edilecek.

  • Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı
    18:49 Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde meydana gelen minibüs kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Minibüsün bahçeye devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, sürücü ve yolcular yaralandı. Yaralılar hastanelere sevk edilirken, maalesef bir kişi kurtarılamadı.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.

  • Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi
    18:48 Hatay'da Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde düzenlenen 'Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı'nda, çocukların korunması ve desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Vali Mustafa Masatlı, 'Yüreğimizdeki Işık' projesi hakkında bilgi vererek, ihtiyaçların yerinde tespit edildiğini belirtti. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Senem Başyurt da katıldı.

  • Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    18:44 Erzin ilçesinde tırla çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Hatay'ın Erzin ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, tırla çarpışan otomobilin sürücüsü Ali A. hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, sıkıştığı otomobilden çıkarılan Ali A'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Ali A'nın cenazesi morga kaldırıldı.

  • Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı
    18:43 Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı

    Türkiye Satranç Federasyonu faaliyetleri içinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Karaman'da başladı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 78 takım ve 400 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, organizasyonda elde ettikleri başarıların yanı sıra yetiştirdikleri sporcularla tüm dünyada ilgiyle takip edildiklerini vurguladı. Turnuvada dereceye giren sporcular, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

  • İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti
    18:40 İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti

    İzmit Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AKP yönetimi tarafından TÜGVA'ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolünün iptaline karar verildi. Ensar Vakfının kullanımına verilen Nebi Güdük Gençlik Merkezi ile ilgili yapılan protokol de iptal edildi.


Advertisement