Ordu'da 17 Santimetrelik "Tavus Kelebeği" Görüldü - Son Dakika
Güncel

Ordu'da 17 Santimetrelik "Tavus Kelebeği" Görüldü

Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyanın en güzel kelek türlerinden gösterilen "tavus kelebeği" bir çiftçi tarafından yakalandı.

23.06.2016 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyanın en güzel kelek türlerinden gösterilen "tavus kelebeği" bir çiftçi tarafından yakalandı.

Yukarıtepe Mahallesi'nde yaşayan Şevket Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kelebeği evinin önünde bir ağacın üzerinde ölü olarak bulduğunu söyledi.

Kelebeğin güzelliğine hayran kaldığını ifade eden çiftçi Tok, kelebeği cam çerçevede saklamaya çalışacağını belirtti.

Tavus kelebeğinin 15 santim kanat açıklığı ile en son Sivas'ta yakalandığına dikkat çeken Veteriner Hekim Günay Karaağaç ise, "Fatsa'da bir çiftimizin bulduğu kelebeğin türü 'tavus' olarak bilinmektedir. Bugüne kadar birçok yerde bulunan bu türün şu ana kadar rastlanan kanat boy uzunluğu 15 santimdi. İlçemizde yakalanan bu kelebek ise 17 santim uzunluğunda kanat açıklığına sahip. Tavus kelebeğinin özelliği ise kanat altı siyaha yakın koyu renktedir. Bu renklenme ağaç kütüklerinin üzerine konduğunda ve hibernasyona (kış uykusu) yattığında mükemmel bir kamuflaj sağlamaktadır." diye konuştu.

Karaağaç, tavus kelebeğinin en çok Ordu, Ardahan, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Giresun, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop ve Trabzon illerinde görüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da 17 Santimetrelik 'Tavus Kelebeği' Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement