Ordu'da Askerlere Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Askerlere Silahlı Saldırı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun Mesudiye ilçesinde meydana gelen, 3 askerin şehit düştüğü, 2 askerin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin, "Askerlerimizi maalesef pusuya düşürdüler.

01.08.2016 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun Mesudiye ilçesinde meydana gelen, 3 askerin şehit düştüğü, 2 askerin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin, "Askerlerimizi maalesef pusuya düşürdüler." dedi.

Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi önünde demokrasi nöbetindeki vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, güvenlik güçleri tarafından bölgede operasyonların sürdüğünü söyledi.

"İnsanlıktan nasibini almamış bu canavarlar nerede ne zaman kime saldıracaklarını kendileri de bilmiyorlar" diyen Balkanlıoğlu, "Her türlü tedbire rağmen bölgenin coğrafi yapısı anormal ve dağınık oluşu. Askerlerimizi maalesef pusuya düşürdüler. 3 tane vatan evladı toprağa düştü. Allah gani gani rahmet eylesin, 2 tane de yaralımız var. Askerlerimizi ziyaret ettim. Durumları iyi, ameliyat oldular. Onlar kurtuldular, inşallah herhangi bir sıkıntı yaşamadan en kısa sürede taburcu olurlar."

Vali Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'nda yarın saat 10.00'de şehitlerin memleketlerine uğurlanacağını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere acil şifalar diledi.

Güvenlik güçlerinin, Giresun bölgesinde Bulancak mevkisinden Çambaşı, Çambası'ndan da Yeşilce Topçam güzergahı üzerinde 5-6 kişilik PKK'lı grubun olduğunu tahmin ettiğini belirten Yılmaz, üzüntülü olduklarını, şehit ve yaralı askerlerin 20'li yaşlarında olduğunu anlattı.

Memleketin güzel topraklarında rahat ve huzurlu bir şekilde durulabiliyorsa şehit ve gazilerin katkılarının büyük olduğuna dikkati çeken Yılmaz, vatan için mücadele eden tüm şehitler için Fatiha okunmasını istedi.

Konuşmaların ardından din görevlileri, şehitler için Kuran okudu ve dua etti.

Öte yandan, ellerindeki Türk bayraklarıyla Ordusporlu oyuncular ve teknik heyet, askerlere yapılan silahlı saldırıyı protesto etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Askerlere Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement