Ordu'da Boğulma Tehlikesi Geçiren Çocuk, Taburcu Edildi - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Boğulma Tehlikesi Geçiren Çocuk, Taburcu Edildi

Ordu'da, denizde boğulma tehlikesi geçirdikten sonra vatandaşların kurtardığı ve kaldırıldığı hastanede 8 gündür hayatta kalma mücadelesi veren Arda Andaç taburcu edildi.

10.07.2014 23:04  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa ilçesinde, kardeşi ve kuzeniyle girdiği denizde boğulma tehlikesi geçirdikten sonra vatandaşlar tarafından kurtarılan ve kaldırıldığı hastanede 8 gündür hayatta kalma mücadelesi veren Arda Andaç (6), taburcu edildi.

Doktorlarının, taburcu edilmesine karar verdiği Andaç, ailesi tarafından hastaneden çıkarılarak evine götürüldü. Evine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Arda Andaç, kardeşi Şükrü Andaç'a (5) sarılıp öptü.

Anne Fadime Andaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buruk bir sevinç yaşadığını söyledi.

Olay günü yaşadıklarını anlatan Andaç, şöyle konuştu:

"Olay yerine geldiğimde, Arda'ya sağlık ekiplerince kalp masajı yapılıyordu. Arda o esnada bana 'Anne, Medine' dedi ve o anda Arda'nın yanından ayrılarak kızımın yanına koştum. Acım çok büyük. Bir evladımı kaybettim, diğer evladım da yoğun bakımdaydı. Tek dayanağım Arda oldu ve onun sayesinde ayaktayım. Ne diyeyim, Medine'nin yattığı yer, mekanı cennet olsun. Arda kendine geldiğinde hiçbir şey hatırlamıyordu. Ona evde sadece 'Ayağın takılır, yere düşüp başını vurursun' dediğimi hatırlıyor, başka bir şey hatırlamıyor. Sürekli ablasının nerede olduğunu soruyor."

Andaç, oğlunu kurtaran kişinin kim olduğunu bilmediğini ancak onunla tanışıp teşekkür etmek istediğini dile getirdi.

Baba Atilla Andaç ise şunları kaydetti:

"Olaydan kısa bir süre önce çocuklarımla bilgisayardan görüntülü konuşmuştum ve onlara valizimi hazırladığımı, birazdan yola çıkacağımı ve yanlarına geleceğimi söylemiştim. 5 dakika geçmemişti, ev sahibim aradı ve çocuklarımın boğulduğunu söyleyince apar topar Fatsa'ya geldim. Medine'yi Samsun'da bir hastaneye sevk etmişlerdi. Ölüm haberinin ardından Medine'yi toprağa vermiştik ki iki saat sonra Barış'ın da ölüm haberi geldi. Barış'ı da toprağa verdikten sonra doktor telefonla beni aradı ve Arda'yı uyandıracaklarını, bizim de yanında olmamız gerektiğini söyledi. Cenazeleri birer gün arayla defnettikten sonra Arda'nın yanına geldik. Arda, hayata gözlerini yeniden açtı."

Arda Andaç'ın doktoru İnan Kılıç da onun, hastaneye getirildiğinde hayati tehlikesi bulunduğunu hatırlattı. Takip ve tedavinin ardından kendini hızla toparladığına değinen Kılıç, "Şimdi hayati tehlikeyi atlattı ve durumu gayet iyi. Kendisi sıkıldığı için hastanede durmak istemedi. Bundan sonraki tedavisine evinde şurup ve antibiyotiklerle devam edilecek" ifadesini kullandı.

Fatsa ilçesi Dolunay Mahallesi'nde, anneleriyle gittikleri denizde boğulma tehlikesi geçiren Arda (6) ve 8 yaşındaki Medine Andaç kardeşler ile kuzenleri Barış Andaç, vatandaşlar tarafından kurtarılmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Medine ve Barış Andaç, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

-Anne Fadime Andaç röportaj

-Baba Atilla Andaç röportaj

-Fatsa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Boğulma Tehlikesi Geçiren Çocuk, Taburcu Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement