Ordu'da Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Fetö/pdy Davası

Ordu\'da Fetö/pdy Davası

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada öğretmen, akademisyen, polis ve sağlıkçılardan oluşan 13 sanığın yargılanmasına başlandı.

20.02.2017 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada öğretmen, akademisyen, polis ve sağlıkçılardan oluşan 13 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, 8'i tutuklu 11 sanık ile yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Sinop'ta ve Ordu'nun Ünye ilçesinde tutuklu bulunan 2 sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) katıldı.

Tutuklu sanık T.B, bilişim teknolojileri öğretmeniyken meslekten ihraç edildiğini, söz konusu örgütle irtibatının olmadığını savundu.

Komiser Yardımcılığı görevinden ihraç edilen ve tutuklu bulunan M.A ise 23 yılık meslek yaşantısında çeşitli illerde görev yaptığını ve son olarak Ordu'da görevini sürdürdüğünü anlattı.

"ByLock" programını yoğun olarak kullandığı iddiasını reddeden sanık, telefonuna birkaç program indirdiğini ancak bu programı indirmediğini öne sürdü.

4 adet "1 dolar"

Tutuksuz yargılanan ve Ordu Üniversitesinde öğretim görevlisiyken ihraç olan H.H. farklı alanlarda yüksek lisans ve doktora yaptığını belirtti.

Kendisine ait 4 adet 1 doların örgütsel bir anlamı olmadığını söyleyen sanık, şöyle devam etti:

" Venedik'te uluslararası bir konferans düzenlendi. Çalıştığım kurumdan giderlerin karşılanmasını talep ettim. Olumsuz yanıt üzerine konferansı tertipleyen Washington Üniversitesinden akademisyene mail attım. Kaynak olmadığı için katılamayacağımı söyledim ancak Ankara ile Venedik uçak masrafı olan 284 doları karşılayabilecekleri söylendi. Daha fazla gider olmasına rağmen bu rakam bana verildi ve yurda döndüm. Bu para içerisinde de 1 dolar vardı. Sanki örgütsel bir şey gibi tutanak tutuldu. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu M.D. "ByLock" kullandığı iddiasını kabul etmedi.

Tanık ifadelerini reddeden tutuklu M.S. ise sınıf öğretmenliğinden ihraç edildiğini, herhangi bir terör örgütü ile ilgisinin olmadığı savundu.

Sinop E Tipi Kapalı Cezaevinden SEGBİS ile duruşma salonuna bağlanan B.Ç. 15 yıl boyunca matematik öğretmeni olarak görev yaptığı ifade etti.

Ordu'da "milli eğitim imamı" olarak örgüt içerisinde yer aldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını öne süren sanık, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını savundu, beraatini talep etti.

Tutuklu F.D. ile eşi tutuksuz sanık M.D. Ünye ilçesinde "örgütün sağlıkla ilgili ileri gelenlerinden olduğu" ve "ByLock" programını kullandığı iddiasıyla hakim karşısına çıkarıldı.

FEM dershanesi binasında sohbete katıldığına ilişkin beyanın doğru olmadığını belirten F.D, "2013 yılı öncesinde umuma açık yerlerde kandil tarzı dini programlara katıldım. Bunun haricinde de herhangi bir sohbet, toplantı gibi yerlerde bulunmadım. Örgüte ait gazete, dergi gibi yayınlarına abone olmadım. Himmet, bağış gibi yardımlarda da bulunmadım." dedi.

Sağlık ocağında görev yaptığını ifade eden M.D. de eşiyle birlikte WhatsApp kullanımı öncesinde telefona birkaç program indirdiklerini ancak kullanamadıklarını, indirilen programlar arasında "ByLock" programının ise bulunmadığını savundu.

Ünye'den SEGBİS ile duruşmaya katılan eski sağlık çalışanı tutuklu sanık Y.E. üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Tutuksuz sanık Z.K. de Ünye ilçesinde polis memuruyken ihraç edildiğini dile getirerek, "Bu yapıyla irtibatım yok. Herhangi bir sohbet ve toplantıya katılmadım. Evimde bulunan uçaksavar mermisini ise askerdeyken buldum ve hatıra olarak sakladım." şeklinde savunma yaptı.

Beden eğitimi öğretmeniyken ihraç edilen tutuklu A.B. de tanık beyanlarında "Ünye Adliyesi'nde çalışan katiplerden sorumlu olduğu ve onlardan para topladığı" iddiasını reddetti.

Tarih öğretmeniyken ihraç edilen tutuklu A.H.B. ile O.Ü. haklarındaki iddiaları reddederek tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, 10 tutuklu sanıktan A.H.B. ile O.Ü'niün adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar vererek duruşma ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya Kemer'de Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı düzenlenecek
    16:04 Antalya Kemer'de Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı düzenlenecek

    Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek olan Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak. Yarış, Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde başlayacak ve sporcular, plaja kurulacak rampadan denize atlayışla parkuru tamamlayacak. Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yarışın Kemer turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek, bölgede spor turizmini geliştirmek için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri yol kontrolleri gerçekleştirdi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kayseri'de Fırtına Uyarısı
    15:55 Kayseri'de Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri'de bu gece ve yarın fırtınanın etkili olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden fırtına şeklinde esmesi ve yer yer kuvvetli fırtına oluşması bekleniyor. Halkın olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Denizgörülen köyünde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. Ancak yangın sonucunda Yılmaz'a ait ev kullanılamaz hale geldi.


Advertisement