Ordu'da "Fındık Değil, Oyun Bahçesine" Konulu Resim Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Ordu'da "Fındık Değil, Oyun Bahçesine" Konulu Resim Yarışması Ödül Töreni

Ünye Ticaret Borsası ve Ünye Durak Fındık AŞ işbirliğiyle fındık hasadında çocuk işçiliğini önlemek ve bu konuda bilinci artırmak amacıyla düzenlenen "Fındık Değil, Oyun Bahçesine" konul resim yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

16.05.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Ticaret Borsası ve Ünye Durak Fındık AŞ işbirliğiyle fındık hasadında çocuk işçiliğini önlemek ve bu konuda bilinci artırmak amacıyla düzenlenen "Fındık Değil, Oyun Bahçesine" konul resim yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Ünye Ticaret Borsasında düzenlenen törende konuşan Kaymakam Mustafa Demir, bu proje için ciddi destek verdiklerini ve Ordu Valiliğinin projeyi yakından takip ettiğini söyledi.

Çocukların ağır işlerde çalıştırmaması için okul çağındaki çocukların ailelerine gerek belediye, gerek kaymakamlık tarafından destek verildiğini ifade eden Kaymakam Demir, "Şu an Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak 800 çocuğumuzun ailelerine ortaöğretimdekiler için 45, lisedekiler için 80 lira yardım yapıyoruz. Altını çizmek istediğim bir konu şu, böyle bir hassasiyet fındık üreticileri olan kişiler tarafından gelmeli. Çocuklarımız artık fındık bahçelerinde değil, kendi asli mekanları olan evlerinde ve oyun bahçelerinde zaman geçirecekler" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, "Biz de okul tatillerinde bir anlamda oyun gibi fındık toplama işinde bulunduk ama tatil dönemlerindeydi. Burada esas olan gençlerimizin ve çocuklarımızın fındık işçiliğine maruz kalarak okuldan uzak tutulmamasıdır. Fındık değil oyun bahçesine duyarlılığın gelişmesi lazım" ifadesini kullandı.

Durak Fındık AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, daha önce buna benzer çalışma yaptıklarını fakat bu sefer hedef kitle olarak çocuklar üzerine bir proje yaparak dahi iyi bir sonuç elde etmek istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninin ardından çocukların proje kapsamında yaptıkları resimlerin yer aldığı sergi gezildi.

Ödül törenine, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Garnizon Komutanı Jandarma. Yüzbaşı Gökhan Coşkun, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Durak AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da 'Fındık Değil, Oyun Bahçesine' Konulu Resim Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement