Ordu'da Fındıkta Zirai Don - Son Dakika
Ekonomi

Ordu'da Fındıkta Zirai Don

Ordu\'da Fındıkta Zirai Don

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkan Vekili Evren Enginyurt, Ordu’nun yüksek kesimlerindeki soğuk hava dalgası sonucu 8 ilçede fındıkta zirai don olayı yaşandığını söyledi.

07.04.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkan Vekili Evren Enginyurt, Ordu'nun yüksek kesimlerindeki soğuk hava dalgası sonucu 8 ilçede fındıkta zirai don olayı yaşandığını söyledi.

OTSO Meclis Başkan Vekili Evren Enginyurt yaptığı açıklamada, hafta sonu yaşanan soğuk hava dalgasından yüksek kesimlerdeki fındık bahçelerinin etkilendiğini söyledi. Yaşanan soğuk havadan Ulubey, Gürgentepe, Gölköy, Aybastı, Korgan, Kumru, İkizce, Çamaş ilçelerindeki fındık bahçelerinin ciddi anlamda etkilendiğini belirten Enginyurt, "Bizim yaptığımız çalışmalar ve üreticilerden aldığımız bilgiler sonucunda 400 rakımın üzerindeki bu ilçelerde ciddi anlamda zirai don yaşandığı yönünde bilgiler mevcut. Ancak zirai donun hasar boyutunun ortaya çıkması için bir haftalık bir süreç geçmesi gerekiyor. Bu süreçte Ziraat Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin yapacağı çalışmalarda bu zarar boyutunu ortaya koyacaktır" dedi.

"650 BİN TON REKOLTE HAYALİ"

Enginyurt, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Başkanı Ali Haydar Gören'in geçen hafta 2015 fındık rekoltesinin 650 bin ton olarak beklendiği şeklindeki açıklamasının doğru olmadığını da savundu. Böyle bir dönemde tahmini rekolte açıklanması yasak olmasına rağmen Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin (KFMİB) ısrarla 650 bin ton rekolte açıklamasının insanların kafasında soru işareti bıraktığını belirten Enginyurt, "Biz böyle bir rekolteye hiçbir zaman inanmadık. Geçen hafta yaşanan soğuk hava dalgasının yanı sıra bu hafta sonu da yeni bir soğuk hava dalgası daha geliyor. 650 bin rekolte olmayacağı, olamayacağını söylüyoruz. Belki kafaları karıştırmak için bir öngörü olabilir" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu'da Fındıkta Zirai Don - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement