Ordu'da Keipa Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Keipa Toplantısı

Ordu\'da Keipa Toplantısı

Karadeniz ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Sosyal, Eğitim ve Kültür İşler Komitesi toplantısı, üye 12 ülkenin parlamento temsilcilerinin katılımıyla Ordu'da gerçekleştirildi.

01.04.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Sosyal, Eğitim ve Kültür İşler Komitesi toplantısı, üye 12 ülkenin parlamento temsilcilerinin katılımıyla Ordu'da gerçekleştirildi.

KEİPA Sosyal, Eğitim ve Kültür İşler Komitesi toplantısı, Ordu'nun merkez Altınordu İlçesi'ndeki Anemon Otel'de başladı. 2 gün sürecek olan toplantıya KEİPA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Sırbistan, Romanya ve Arnavutluk parlamento temsilcileri katıldı.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener toplantıda sporun ele alınacağını, KEİPA ülkelerinde yapılan sportif işbirliği çalışmalarının değerlendirileceğini kaydetti. Daha önce Trabzon'da Karadeniz oyunlarının tertip edildiğini, fakat çeşitli sebeplerden dolayı bunun devam edemediğini vurgulayan Şener, "Umarım KEİPA ülkelerinde bu tür organizasyonların sayısı artar, gençlik ve spor alanında arzu edilen hedeflere ulaşılır. Ülkelere hem ekonomik, hem istihdam, hem de sosyal uyum anlamında birçok katkısı olan uluslar arası spor organizasyonlarının KEİAP ülkelerinde yapılmış olması bölgenin gelişmesi açısından sevindirici gelişmelerdir" dedi.

Şener, 2015 yılında Gürcistan'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları Festivali ve Avrupa Oyunları ile 2017'de Azerbaycan'da İslami Dayanışma Oyunları'nın düzenlenecek olmasının bölge ekonomisine yapacağı katkıdan dolayı KEİPA adına gurur verici olduğunu belirterek, "Spor hem ulusal hem de uluslar arası ekonominin büyümesine ve gelişmesine önemli ve büyük bir katkı sağlamaktadır. Olimpiyatlar gibi büyük oyunlar, her zaman gerçekleşen müsabakalar, satın alma, tüketim gibi diğer ekonomik faaliyetleri de etkilemektedir. Bundan dolayı spor endüstrisi hükümetler ve diğer spor yönetim organları tarafından uzun vadeli yatırımların yapıldığı ve sürdürülebilirliğin sağlandığı bir endüstri kolu olmaktadır" diye konuştu.

Toplantı, açılış konuşmalarından sonra basına kapalı olarak gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu'da Keipa Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement