Ordu'da Kıyı Kenar Çizgisini İhlal Eden Binalar Yıkılıyor - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Kıyı Kenar Çizgisini İhlal Eden Binalar Yıkılıyor

Ordu\'da Kıyı Kenar Çizgisini İhlal Eden Binalar Yıkılıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapılara karşı almış olduğu yıkım kararını uygulamaya devam ediyor Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Hiç kimseye müsaade etmeyeceğiz.

06.02.2015 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapılara karşı almış olduğu yıkım kararını uygulamaya devam ediyor.

Perşembe İlçesi Efirli mahallesi bölgesinde geçen hafta gerçekleştirilen yıkımların ardından Altınordu ilçesi sahil bandında bulunan bir restoranın yıkımını yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi kıyı kenar çizgisini ihlal eden binaların yıkımını sürdürüyor.

Yıkımı yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "22 yıldır yıkım kararı var, mahkemeyle kesinleştiği halde esas sorgulanması gereken 'Büyükşehir Belediyesi bugün bunu niye yıkıyor?' sorusundan daha ziyade 'Geçmiş yıllarda bu binanın, bu ucubenin niye yıkılmadığı, nasıl korunduğu, niye korunduğu?' sorularının sorulması lazım" dedi.

Sahil bandında hayata geçirdikleri yıkım kararları ile ilgili özellikle kamu kurumlarının çalıştırdığı yapıların, yine aynı kurumların yetkilileri ile üst seviyede uyumlu çalışmaları sonrasında sorunsuz bir şekilde çözüldüğünün altını çizen Yılmaz, kimseye müsaade etmeden aldıkları kararları tek tek uygulayacakları söyledi.

Yıkımların ardından şehrin daha güzelleşeceğini ve kıyıların halkın kullanımında olacağını vurgulayan Yılmaz, "Biz yıkılması gerekenleri yıkmak, yapılması gerekenleri yapmak amaçlı geldik. Bu 6 aylık süre içerisinde de epey yıkım gerçekleştirdik, fakat biz yıkımlarla değil, yaptığımız icraatlarla, olumlu icraatlarla yoluyla suyuyla kamuoyunun huzuruna çıkma planı içindeyiz" diye konuştu.

Yürüttükleri çalışmalarda amaçlarının kıyı-kenar çizgisi dahil olmak üzere, halkın ortak kullanımına sahip olan alanlarda ne kamu kurumu ne de özel şahıs tecavüzü olmayacak şekilde düzenleme yapmak olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hiç kimseye müsaade etmeyeceğiz. Eşit olacağız, adil olacağız. Görüldüğü gibi hiç gözünün yaşına bakmadan tavizsiz bir şekilde yıkım işlemini gerçekleştireceğiz. Sadece bugünkü yıkım bundan ibaret değil. Burada görmüş olduğunuz büfelerin tamamı da yıkılacak ve bu gördüğünüz alan Ordu insanımızın, şehir insanımızın rahat bir şekilde denizle temasını gerçekleştirebilecek, yürüyüş yaptığı zaman, denizin temiz havasını alabilecek ve denizi hemen yanı başında hissettirebilecek mahiyette temiz ortam oluşturma amacında. Burada, biz mülk sahiplerimize epey bir süre vermiştik. Onlarda bu süre çerçevesinde itinalı davrandılar, verdikleri sözü tuttular, onlara da teşekkür ediyoruz."

Yıkımlarla ilgili sürecin devam ettiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, sadece kıyılarda değil, Boztepe ve diğer ilçelerde de anayasal hakların korunacağını belirterek; şöyle devam etti:

"Sadece kıyıya mahsus değil bu yaptıklarımız. Zira önümüzdeki günlerde inşallah Boztepe'ye de girmek suretiyle çünkü orada da anayasal hakkına, orman hukukuna dayalı bir takım tecavüzler var. O bölgelere de gireceğiz. İnşallah Gülyalı'sından, Ünye'sine kadar sahil şeridinde nasıl mavi bayrakla Türkiye'de en üst seviyede temsilimizi gerçekleştirmişsek, kıyı-kenar çizgisinin halka açıklığıyla ve tecavüzlü mülkiyet olmayışıyla hem kamu hem de özel kurum itibariyle örnek bir Büyükşehir olacağız. Bizim yaptığımız bu uygulamanın Türkiye'de sahil şeridi bizim gibi olan ileride model olması, örnek olması gerektiği düşüncesi içindeyim. Önemli olan, halkımızın istifadesine sunmaktır. Dediğimiz gibi biz yıkılması gerekenleri yıkacağız. Tereddütsüz bir şekilde yapılması gerekenleri zaten söz verdiğimiz gibi yapıyoruz. Kıyı-kenar çizgisi sınırları içinde, gerek özel gerekse kamuya ait hiçbir kaçak yapı bırakmayacağız." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da Kıyı Kenar Çizgisini İhlal Eden Binalar Yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement