Ordu'da Şehitler Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Şehitler Unutulmadı

Ordu’da Kurban Bayramı kutlamalarına ilk olarak şehitlik ziyaretiyle başlandı.

04.10.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu’da Kurban Bayramı kutlama programı ilk olarak Garnizon Şehitliği’nde yapıldı. Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen şehitleri anma programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Garip Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, bazı daire müdürleri, ile Şehit Tabip Üsteğmen Doğan Gökbulut, şehit Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş ve şehit Uzman Çavuş Zeki İnan, şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hasan Tarakçı’nın ailesi katıldı. Garnizon Şehitliği’ndeki anma programı, Vali Balkanlıoğlu ve protokol mensupları ile programa katılanların 8 Ağustos 2010 tarihinde Mardin’in Nusaybin ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen ve Garnizon Şehitliği’ne ilk defnedilen şehit olan Uzman Çavuş Zeki İnan, 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş, ailesinin isteği üzerine merkeze bağlı Oğmaca köyündeki aile kabristanlığından alınarak Garnizon Şehitliği’ne defnedilen ve 20 Haziran 1992'de Ağrı Dağı’nda arama tarama operasyonu sırasında görevi tamamlayarak geri dönerken yolda terör örgütü tarafından pusuya düşürülerek şehit düşen Doğan Gökbulut ile 1986 yılında Denizli’nin Sarayköy ilçesinde şehit düşen ve Kabadüz ilçesindeki naaşı daha sonra Garnizon Şehitliği’ne getirilen Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hasan Tarakçı’nın kabrine karanfil bırakılması ile başladı. Daha sonra tüm şehitler için din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve Altınordu İlçe Müftüsü Saim Şirin tarafından dua okundu. Okunan duanın ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol mensupları, şehitlerin yakınlarının bayramını kutladı.

Kurban Bayramı kutlamaları, daha sonra Ordu Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen kent bayramlaşması programı ile devam etti. Belediye Düğün Salonu önündeki açık alanda yapılan bayramlaşma programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Garip Gümüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Baro Başkanı Oktay Çanak, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, siyasi partilerin yöneticileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Programda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ordu’nun büyükşehir olmasıyla birlikte başlatmış olduğumuz bu yeni uygulamayla birlikte kent bayramlaşması adı altında yaptığımız bu ikinci bayramlaşma da sizlerle beraber olmanın mutluluğunu heyecanını yaşıyoruz. Kutlama programlarımız bundan sonra daha da gelişerek, devam edecektir” diyerek bayramlaşma programına katılan herkese teşekkür etti.

“ÇADIRLARDA KALAN, BİZE SIĞINAN İNSANLARI UNUTMAYALIM”

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal da, güzel bir bayramlaşmayı idrak ettiklerini belirterek önemli bir konuya parmak bastı. Ünal, “Bu güzel bayramlaşmayı idrak ederken, çadırlarda kalan, Güneydoğu'da ülkemize sığınmış olan kardeşlerimiz var. Ayrıca savaş ortamında, füzelerin altında her türlü sıkıntılı bir pozisyonda, huzursuz bir ortanda bayram kutlayan insanlar var. Bu sebeple yardımlaşmayı en üst seviyeyle çıkarmak zorundayız. Ve ihtiyacı olan o insanlara yardım konusunda vatandaşlarımızın hassasiyetinin en üst seviyede olması lazım” diye konuştu.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, “Bayramlarda yaşlılar hatırlanır, mezar ziyareti yapılarak ahirete intikal etmiş yakınlarımıza dualar okuruz. Bunlar nesilden nesile aktarılması gereken güzel adetlerimizdir. Bayramlarda sevinç ve üzüntüyü paylaşmak, dargınları barıştırmak, hangi görüşten olursa olsun dayanışma ve kaynaşma içinde olmak, bayramın en güzel yanlarından birisidir” diyerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların da unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından protokol-halk bayramlaşması yapıldı. Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından programa katılanlara ikramda bulunuldu.

METİN AKYÜREK

ORDU

Ordu\'da Şehitler Unutulmadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ordu'da Şehitler Unutulmadı - Son Dakika

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı
    16:18 Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda Ordu'da inşa edilen Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, geçen yıl nisanda ziyarete açıldı. Gemi ve müze, bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü
    16:14 Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü söyledi. AFAD ekipleri, vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttı. Vali Özkan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, altyapıda herhangi bir arıza olmadığını belirtti.

  • Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi
    16:14 Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğal alanı bulunan Peşmen Nevruzu endemik bitkisi, Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi. Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Şehit Murat Doğru İlkokulu öğrencileriyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlik, çocukların doğa sevgisini ve çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.


Advertisement