Ordu?da Selde Hayatını Kaybeden 3 Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Ordu?da Selde Hayatını Kaybeden 3 Kişi Toprağa Verildi

Ordu?da Selde Hayatını Kaybeden 3 Kişi Toprağa Verildi

Ordu'da selde hayatını kaybeden 3 kişi toprağa verildiORDU'da meydana gelen selde hayatını kaybeden ikisi kardeş 3 kişi, bugün düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi.

07.07.2016 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da selde hayatını kaybeden 3 kişi toprağa verildi

ORDU'da meydana gelen selde hayatını kaybeden ikisi kardeş 3 kişi, bugün düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Perşembe ilçemizde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2'si sele kapıldı. Birisi de göçük altında kaldı" dedi.

Ordu'da arefe günü başlayan ve etkisini giderek artıran sağanak yağış, Ramazan bayramın birinci ve ikinci gününde sel ve heyelana neden oldu. Özellikle Perşembe İlçesi'nde bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. Köprüler taştı, Evler yıkıldı. Sel ve heyelan nedeniyle bekar olan kız kardeşler 84 yaşındaki İrfan Soydan ile 76 yaşındaki Mukkaddes Soydan ve 55 yaşındaki Mustafa Canbulut hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 3 kişi için bugün Perşembe İlçesi Yeni İhsaniye Camii'nde tören düzenlendi. Törene Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden, protokol üyeleri, vatandaşlar ve aile yakınları katıldı.

İrfan ve Mukaddes Soydan kız kardeşlerin yeğeni Ümit Soydan'ın, "Allah'ın takdiri ilahisi. Hiç evlenmediler. Onları Allah ayırmadı. Beraber öldüler. Sabah saatlerinde yukarı kısımlardan bir heyelan eve geliyor. Ev yıkılıyor. Annem küçük bir yerden çıkıyor. Komşularımızdan yardım istiyorlar. Ekipler hemen çıkartıyor. Mukaddes teyzem olay yerinde vefat ediyor. Diğer teyzemde hastanede hayatını kaybediyorö dedi.

Selde hayatını kaybeden kız kardeşler burada düzenlenen cenaze namazının ardından Yumrutaş Mahallesi Mezarlığı'nda öğle namazına müteakip aile kabristanlığında toprağa verildi.

KUZENİNİ KURTARMAK İSTERKEN HAYATINI KAYBETTİ

Perşembe ilçesine bağlı Yumrutaş Mahallesi'nde kuzeni 60 yaşındaki Alim Canbulut'u kurtarmak isterken sele kapılan ve yaralı olarak kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden evli 2 çocuk babası Mustafa Canbulut'ta Kışlaönü Camii'nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

VALİ BALKANOĞLU: BÜYÜK AFET OLDU

Ordu'da her ihbarı değerlendirdiklerini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, 'Ordu'da Fatsa ve Perşembe ilçemizde büyük bir afet oldu. Bu afet metrekareye 300 kilogram yağış anlamına geliyor. Hiçbir teknoloji bu afete direnemedi. Köprülerimiz yıkıldı. Yollarımız tahrip oldu. Bizde can kaybı olmaması için olağanüstü gayret gösterdik. İhbarları değerlendirdik. Yetkililere ilettik. Hatta birinde 13 vatandaş çatıda mahsur kalmıştı. Helikopter talep ettik. Helikopter gelcek iken, vatandaşların ve AFAD ekiplerinin gayretleri kurtarıldılar. Perşembe ilçemizde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2'si sele kapıldı. Biriside göçük altında kalarak, AFAD şehidi oldu. Vatandaşımız, 'Afet işidir. Allah'tan geldi' diyorlar. Ancak benim şu tavsiyem var. Özellikle Karadeniz'de sel olabilecek yerlere ve dere yataklarına konut yapmamalarını, yapacakları konutu yaparken de her türlü afeti düşünerek yapmalarında fayda var. Sonra telafisi mümkün olmayan acılar yaşıyoruzö dedi.

BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ: 14 KÖPRÜ, 16 EV YIKILDI

Selin bilançosu hakkında bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 'Şuan itibariyle yıkılan köprü sayımız 14'dür. Bazıları yüzde 100 yıkım, bazıları da kullanılmaz haldedir. 16 evimiz yıkıldı. Devletimiz ve kamu kurumlarımız hasar tespit çalışmalarına başladı. Yarından itibaren meteoroloji yağmur ve sel uyarısında bulundu. Toprak çok ciddi şekilde yumuşadı. Bir yağmur nihayetinde oluşacak heyelanlar yeni can kayıplarına sebep olabilir. O yüzden itinalı ve sabırlı olmalıyızö diye konuştu.

AFAD BAŞKANVEKİLİ BİLDEN: HASAR TESPİTİ YAPIYORUZ

Sel sonrası hasar tespiti için Ankara'dan 10 kişilik ekip geldiğini söyleyen AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden, 'Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Kayıp olan vatandaşlarımızı 24 saat boyunca arıyoruz. Onlara sağ ulaşabilirsek çok mutlu olacağız. Ankara'dan hasar tespiti için 10 arkadaşımız buraya geldi. Başbakan yardımcımız Numan Kurtulmuş'un dediği gibi yasal şekilde yaraları ivedilikle saracağız. Alt yapılar ve evlerin yeniden inşası için ciddi katkılarımız olacak. Devlet olarak yapmamız gereken ne varsa, en kısa sürede yapmaya çalışacağız. Cuma günü tekrar kuvvetli bir yağış bekleniyor. Gittiğimiz yerler vatandaşlarımıza durumu söyledik. Uyarıya çok dikkat edelim ve kulak asalım. Şu an Erzurum, Samsun ve Ankara AFAD ekiplerini buraya getirdik. Ankara'da ki 2 özel ekibimizi de buraya yönlendirdik. Şu önemlidir, daha önce yerel unsurlarla hasar tespit çalışması yapıyorduk.Bazen sorunlar ortaya çıkıyordu. Onu ortadan kaldırmak için Ankara'da ki ekibimizi buraya getirdik. Gelen unsurlarla beraber tespit çalışmalarını yapacaklar. Amacımız hızlı bir şekilde hasar tesptini yapmaktırö şeklinde konuştu.

Ayrıca Erzurum, Samsun ve Ankara'dan gelen AFAD ekipleri Perşembe ilçesi Gargacak mevkisinde sele kapılan Remzi Taktak ve Alim Canbulut'u arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu?da Selde Hayatını Kaybeden 3 Kişi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı
    01:59 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kavga: 10 Gözaltı, 4 Yaralı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İl Emniyet Müdürü olayları yerinde inceledi. Soruşturma devam ediyor.

  • Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi
    01:57 Ata eziyet eden kişilere ceza kesildi

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Göle Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı tespit ve inceleme sonucunda, şahısların M.K. ve M.T.Ç. olduğu belirlendi. Şüphelilere Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

  • Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri
    01:53 Gürcistan'da Yabancı Etkinin Şeffaflığı Yasa Tasarısına Karşı Gösteri

    Gürcistan'da iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin yabancı etkinin şeffaflığı konulu yasa tasarısını tekrar sunmasına karşı düzenlenen protesto gösterisinde 11 kişi gözaltına alındı. Gösteriler, yasa tasarısının parlamentoda görüşülmesine tepki olarak devam ediyor.

  • İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı
    01:50 İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen kaza sonucu, sürücüleri öğrenilemeyen iki otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

  • Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı
    01:42 Artvin'de aç kalan ayılar kayak tesisine dadandı

    Artvin'de aç kalan ayılar, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki personel ve idari binalara zarar vererek yiyecek aradı. Ayılar, kapıları ve camları kırarak içeride yiyecek aradı ve tesislere maddi hasar verdi. Konuyla ilgili olarak Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü açıklama yaptı ve can güvenliğini tehdit edecek bir durum olmadığını belirtti.

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.

  • Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi
    01:20 Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba'yı Dışişleri Bakanlığı'nın Resmi Konutunda ağırladı.

  • Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı
    01:18 Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Atatürk Bulvarı Valilik Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada Ahmet Can B., Gülsüm B., Müslüm B., ve Remziye K. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor
    01:11 Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor

    Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor. Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Muş'un besicilik geleneğini sürdürmek ve sektörün geleceğini güvence altına almak için çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiği belirtiliyor.


Advertisement